VANLI SOSYAL MEDYA UZMANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

TAKİP ET

Türkiye'de tanınmış sosyal medya uzmanı Burak Güleşce sosyal medya ile ilgili Van Haber Gazetesine özel engin bilgilerini siz değerli okuyucularımız için anlattı. 

Sosyal medya uzmanı Burak Güleşce; “Sosyal medyaya girişte özellikle ilk etapta hedef kitleyi belirlemek gerekir.”dedi.

Burak Güleşce;“ Dünya genelinde milyonlarca insan sosyal medya bağımlısı olmuş durumdadır. Bizlerde bu durumu göze alarak, doğru zamanda doğru anla fenomenlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Kendim uzun yıllar sanat işiyle uğraştım. Kimi zaman kendimi ön plana aldım. Kimi zaman ise; başkalarını ön plana alarak fenomen ettim. İşte bu noktada sosyal medyanın gücünü bir kez daha görmüş oldum. Sosyal medya hesaplarım elli bin, yüz bin derken... Bir milyon takipçi kitlesine ulaştım. 

HERKESE OLABİLDİĞİNCE DESTEK SAĞLIYORUM

Birçok sosyal medya platformlarında çok kitleye hitap etmeye başladım saha sonrasında yaptığım işi uygulamaya döktüm. Başka insanlara da faydalı olabileceğimi düşünerek bu yola girdim. Birden fazla fenomenin yükselişinde katkı sağladım. Bu şekilde ilerlemeler sağlayarak bu konuma geldim. Herkese olabildiğince destek sağlıyorum. Şahsım olarak; fenomenliği bırakmış olsam da başkalarına yardımda bulunuyorum. 

Kendime ait işletme açtım. Bize gelen müşteriler genellikle iş yerleri ve reklam için gelmektedir. Günümüzde bu reklamlar sosyal medya platformlarında üç beş kuruşa çok rahatlıkla yapılabiliyor. Yalnız bu yöntem kesinlikle sağlıklı değildir. 

HEDEF KİTLEYİ İYİ SEÇMEK GEREKİR

Gerçek bir yükseliş için YouTube üzerindeki reklamlar genç kitlenin hedef aldığı sosyal medya platformlarında reklam şarttır. Biz bu durumları hedef alarak, ilerlemelerimizi devam ettiriyoruz. Sosyal medyaya girişte özellikle ilk etapta hedef kitleyi belirlemek gerekir. 

Yaş gruplarını hedef almak lazım. Sosyal platformlarda Facebook’un yaş aralığı 40 ve üzeri ağırlıktadır. TikTok daha çok genç nesle hitap eder. İnstagram orta yaş aralığındaki kitleyi hedef alır. Bu sebeplerden dolayı istenilen hedef, hangi yönde ise o yönde ilerlenmeli. Bu onları daha başarılı yapacaktır."diyerek konuşmalarını noktaladı.

Van Gazetesi - Özel Haber - Sevda Uzunyol
 

Burak Güleşce vanhaber sosyal medya milyon takipçi