Vanlı Tatlıcı Zamlara Sitem Etti

TAKİP ET

Uzun yıllardır tatlı sektöründe olan Mahmut Noyan, pandemiden dolayı yaşadığı sorunları dile getirerek son zamanlarda gelen zamlar yüzünden çalışanlarının giderlerini karşılamak konusundaki sıkıntılarını belirtti.


İşletme sahibi Mahmut Noyan: "Yaklaşık 15 yıldır bu sektörün içerisinde yaş pasta ustası olarak çalışıyorum.  Pastacılık bölümü üzerine çok çalışmalarım oldu. Bu çalışmalarım sonucunda kendime ait bir işletme açtım. 
İşletmemizde; baklava, yaş pasta, kuru pasta, halka tatlısı, İzmir lokması, misket tatlısı ve tulumda tatlısı mevcuttur. Tulumba tatlısını özellikle müşterilerin gözü önünde dökmeye özen gösteriyoruz. Çünkü lezzet olarak kendimize fazlasıyla güvendiğimiz için tulumbanın göz önünde dökülmesi bizde herhangibir sıkıntı ve ya korku oluşturmuyor. Bu şekilde müşterilerden de artı puan almış oluyoruz." diyerek işletmesini ve tatlıcılık sektöründeki serüvenini anlattıktan sonra pandemi koşullarında oluşan bir takım sıkıntılara değinerek şunları söyledi:"Pandemiden dolayı tüm gıdalara zam geldi daha önce bir teneke yağ 122TL ye alıyorduk şuan bir teneke yağ 225 TL olmuş. Eskiden bir çuval unu 90 liraya falan alıyorduk ama şuan bir çuval un 160-170 arası değişiyor. Hal böyle olunca da sıkıntılarımız artıyor. Dolayısıyla çalışanlarımızın sigortaları, yeme ve içmeleri, maaşları konusun baya sıkıntılar yaşıyoruz." 



VAN GAZETESİ-ÖZEL
 

vanlı tatlıcı zamlara sitem etti van gazetesi tatli pasta baklava yaş pasta kuru pasta halka tatlısı i̇zmir lokması misket tatlısı tulumba tatlısı mahmut noyan işletme sigorta maaş