Vanlı Vatandaş, Van'ın kritik sorunlarını açıkladı

TAKİP ET

Van ilinde seçimlerin yaklaşması ile birlikte 13 ilçede çalışmalar başladı. Vanlı Vatandaş ise Van'ın kritik sonlarını açıkladı.

Van'ın bir takım sorunları Vanlı vatandaş değindi.

Vanlı Vatandaş,"Van ilinde 2019 yılında belediye seçimlerinde 2.281 sandıkta toplam seçmen sayısı 654.040 kişi varken kullanılan oy sayısı 512.563 kişi, geçerli oy sayısı 483.905 kişi oy kullandı. 2023 Mart seçimlerinde ise; seçmen sayısının artması bekleniliyor...
 

PEKİ, VAN'IN SORUNLARI HAL OLDU MU?
"Hayır. Van ilinde birçok sorun çözüm bekliyor... Her gelen aday kendi projelerini açıklamaya devam ediyor. Kazandıkların da  sadece bir belediye haricinde projelerini yerine getirmedi. Van ilinin en büyük sıkıntısı 21. yüzyılda daha el değmemiş mahalleler... "Her gelen aday kazanırsak bunu yaparız." Demeleri ama bir türlü yapmamaları da gözlerden kaçmıyor. Van Haber Gazetesi'ne daha önce yaptığımız açıklamalarda da bastıra bastıra denilmesine rağmen çözüme kavuşamadı. Temennimiz o ki bu seçimde sorunlarının çözülmesidir.

VAN'IN SORUNLARININ BİR KAÇI:

1. Van ili Tuşba ilçesinde yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon müdürlüğüne bağlı devasa kokusuz ama kokulu arıtma tesisi sorunu

2. Van Gençlik merkezine bağlı ama Van Spor Futbol Kulübünün maçlarının yapıldığı Van Atatürk Şehir Stadyumu ( Restore edildi ama ne yazık ki Van iline yakışmayan stat)

3. Van'ın 13 ilçesine su, kanalizasyon, elektrik ve birçok sorunun çözülmemesi. ( Daha birçok köy keşfedilmemiş)

4. Van Tuşba ilçesinde yer alan Özalp yolu üzerinde bulunan Sıhke gölünün korunması ve dip çamur temizliği çalışması ( Atılan çöplerin çevreye kimyasal sağlık sorunlarının çözülmesi)

5. Van ili merkezinde bulunan turistlerin yön tabelaları sorunu

6. Van Su ve Kanalizasyon müdürlüğünün su sorunun çözümü ve faturalara yapılan zamanların düzenlenmesi.

7. Van ilinde özel sektörlerde görev yapan çalışanların asgari ücretin altında çalışmalarının denetim eksikliği.

8. Van ili merkezde toplu taşıma araçlarının merkezi bir alanın olmaması, Beşyol ve Maraş caddelerinde dur kalk uygulamasına uyulmaması.

9. Van ilinde bazı partilerin vermiş olduğu teleferik, tramvay yapımı projesinin yapılmaması.

10. Van iline yakışmayan otogarın olması

Devamı gelecek. Part2'de.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van van haber Vanın