Vanlı Vatandaşlar, öğrencileri için kaygılı

TAKİP ET

Bir yandan sağlık bakanlığının açıklaması, öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının açıklaması veli ve vatandaşlarda soru işaretleri bıraktı.

Van'da okulların açılmaması ve sürekli ertelenmesi vatandaşların aklında soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi ve okulların tekrar açılıp açılmayacağı Mili eğitim bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düşünülmektedir. Bununla birlikte haliyle vatandaşlar, öürencileri için oldukça endişeli....


MEB, okulların tamamen açık olması, tamamen kapalı olması, sadece belirli günler açık olması, riskli okullarda eğitimin online verilmesi seçeneklerini değerlendirirken VOA Türkçe’ye konuşan bazı veliler okulların açılmasını istemiyor

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okulların 31 Ağustos’ta açılması için hazırlıklar sürüyor.


Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’yla iletişim halinde olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın önünde dört senaryo bulunuyor. Bu senaryolar, okulların tamamen açık olması, okulların tamamen kapalı olması, okulların belirli günler açık olması, riskli okullarda eğitimin online üzerinden verilmesi diğer illerde tamamen açık olması seçeneklerinden oluşuyor.

Ancak Ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen hala Corona virüsü nedeniyle günlük ölüm rakamlarının 15’in altına düşmemesi, yoğun bakımdaki Corona hastalarının sayısının 600’ün üzerine çıkması ve yeni hasta sayısının hala 1000’in altına inmemesi velileri endişelendiriyor.

‘‘Çocuklarımı gönderme taraftarı değilim’’

İki çocuğu devlet okulunda okuyan Uğur Sarpoğlu, Corona endişesi giderilmeden okulların açılmasına sıcak bakmayan velilerden.

VOA Türkçe’ye konuşan Sarpoğlu, ‘‘Kesinlikle ben çocuklarımı okula gönderme taraftarı değilim. Benim çocuğum astım hastası zaten ona istinaden de risk grubunda. Devletimiz ne kadar güvence verse de bu bir görünmez savaş gibi. Okula girdikten sonra içeri girdiği zaman ne olacağı belli değil. Ben çocuklarımı ne kadar korursam koruyayım karşı tarafın ne kadar koruyacağını bilemediğim için, görmediğim karşımdaki düşman ne kadar olduğunu bilmediğim için göndermek istemiyorum’’ dedi.

van van haber van gazetesi son dakika van haber van haberleri veli vatandaşlar