Vanlı vatandaşlar pandemiyi es geçti, düğünde halayın başı vardı sonu yoktu

TAKİP ET

Van'ın birçok bölgesinde sokağa çıkma kısıtlaması ardından düğünler, peşpeşe gelmeye başladı. 

Van ili ve ilçelerinde halay başını alıp gitmeye başladı.

Van’da hemen hemen tüm sokaklarda halaylar çekildi, maskeler unutuldu. Koronavirüse davetiye çıkarıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir düğün sakini açıklamasında:”Van ilinde düğünlerin sürekli olması ve hemen hemen tüm sokak düğünlerinde maske takılmamaya başladı. Van ilinde kısıtlamayı fırsat bilen aile bireyleri düğün salonlarını ve mahalle bahçelerinde yerini almaya başladı. Biliyorsunuz ki korona virüs, evli çiftleri kısıtlamıştı. Bunun üzerine sabırsız çiftler, maske mesafeyi hiçe sayarak halaylı düğün organize edildi."dedi. 

Van haberin aralaştırmalarına göre; en çok koronavirüs toplu alanlarda olduğu bildirildi. Bilim kurulunun açıklamalarında ve Van Valiliğin açıklamalarında toplu yerlerde sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini, maske kuralına ve hijyene dikkat edilmesi gerektiği açıkladı.

Van'ın Özalp ilçesinde bulunan bir mahallede yapılan düğünde açıklama yapan düğün davetlisi;"Düğüne gelsek olmuyor, gelsek olmuyor... Gelmediğinizde küsüyorlar, gelsek de gördüğünüz gibi iç içe olmaya mecbur bırakıyorlar... Size göre ne yapmalıyız? Bu salgın döneminde el ele diz dize ve göz göze olmamak mümkün değildir. Bazıları Korona virüse inanmıyor... Bazıları ise; bize ne olacak? demektedir. Emin olun ki bu korona virüste ailemizi kaybettik. Yakınlarımızı kaybettik ve en önemlisi sevdiklerimizi gömdük. Bunu göz önüne almalarını istiyorum. Bunu düşünerek hareket etmelerini istiyorum."dedi.

VAN GAZETESİ HABER - ÖZEL

van halay düğün van düğünleri van halayları van haber van gazetesi