Van İl Sağlık Müdürü Tosun'dan Fizik Tedavi Servisi Açıklaması

TAKİP ET

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, 'Fizik Tedavi bölümü daha ayrı bir yerdeydi. Hastaya ulaşıldığında daha rahat ulaşılabilsin diye Fizik tedavi servisimizi ve Fizik Tedavi ünitemizi tamamen merkeze topladık.' ifadelerine yer verdi.

Van ilinde sağlık alanında gelişimi sağlanan ve sürekli farklı projeler ile halkın sorununu çözmeye çalışan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, vatandaşların daha rahat etmeleri için Fizik tedavi servisimizi ve Fizik Tedavi ünitesini İpekyolu Araştırma ek binasında hizmete devam ettiğini vurguladı.

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, “Vanlıların dili ile eski İstanbul Hastanesi bizim de tabirimizde İpekyolu Araştırma ek binasını daha aktif nasıl kullanabiliriz? diye düşündük. Çünkü ilimizin ana ihtiyaçlarından biri nüfusun daha yoğun olduğu yerlerdeki hastane ihtiyacı. Şu an Van merkezde, Tuşba'da yok. Bunun için elimizdeki imkanlarla İstanbul Hastanesini daha aktif yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Hastanesinin bir dönem acil servisi çalışmıyordu. İlk ayda açılışını yaptık. Bu hastaneye ortalama 1000-1500 civarında hasta giriyor ve bu zaman zaman bizi korkutuyor. Çünkü fiziksel imkansızlık var ve hastane ara bir sokakta hastaneyi büyütebileceğimiz alan yok. Elimizdeki imkanlarla günlük acile giren 1.500 hastaya poliklinikte muayene ediyoruz. Yani ortalama 3000 kişinin bölge Hastanesine ya da diğer hastanelere gönderilmeden şehir merkezinde daha ulaşılabilir bir yerde muayeneleri gerçekleştiriyoruz.”

“FİZİK TEDAVİ BÖLÜMÜ VAN MERKEZE TOPLANDI”
Bunun dışında Fizik Tedavi bölümü daha ayrı bir yerdeydi. Hastaya ulaşıldığında daha rahat ulaşılabilsin diye Fizik tedavi servisimizi ve Fizik Tedavi ünitemizi tamamen merkeze topladık. Böylelikle elimizdeki fiziki imkanı maksimumun daha üstünde kullanmış olduk.”dedi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER
Van Gazetesi – van haber – vanhaber – van haberleri

Muhammed Tosun Van Sağlık il müdürü vanhaber van haber