Vanlılar, bu kış sporları keşfetmeye hazır mı?

TAKİP ET

Van'ın doğal güzellikleriyle ünlü coğrafyasında, Gevaş ilçesinin eteklerinde yer alan Artos Dağı Kayak Merkezi, bölge sakinleri arasında ne kadar biliniyor ve ne kadar tercih ediliyor?

Van'ın doğal güzellikleriyle ünlü coğrafyasında, Gevaş ilçesinin eteklerinde yer alan Artos Dağı Kayak Merkezi, bölge sakinleri arasında ne kadar biliniyor ve tercih ediliyor? Bugün, Yaptığımız sokak röportajlarıyla bu sorulara ışık tutacağız.

Gevaş ilçesinde bulunan Artos Dağı Kayak Merkezi, kar sporları tutkunları için ideal bir mekan olmaya aday. Ancak yapılan sokak röportajlarında çoğu Vanlı vatandaşın bu merkezi ziyaret etmediği ve hatta varlığından haberdar olmayan vatandaşlarda var.

Osman Amca, geçmişin hatıralarına daldığı anlatısında, "Ben kayak yapmıyorum, küçükkken kızaktan kayardık. Akşama kadar dışarda kalırdık, üşümezdik. Eskinin karları bile güzeldi" diyor ve küçük yaşlarındaki kış anılarda sadece çok kar vardı ama tadı başa güzeldi dedi.

Havva Hanım ise, "Hiç kaymadım, ama Van'da kayak merkezi olduğunu biliyorum. Maalesef gidemedim hiç, ama gitmeyi çok isterim" ifadeleriyle, birçok kişinin merkezi ziyaret edememe nedenlerine dikkat çekecerek ekonomiden dolayı gidemedim dedi.

Genç bir üniversite öğrencisi olan Kemal, "Ben kayak yapmayı severim, ama Vanda hiç kaymadım. Hakkariliyim, Hakkari'ye gittiğimde kayak merkezine gidiyorum. Orada kar daha fazla yağıyor, kendi memleketimde kayıyorum" diyerek, Vanlı gençlerin kış sporlarına yönelimlerindeki bazı engellere vurgu yaptı.

Görünüşe göre, Vanlılar arasında kayak merkeziyle ilgili genel bir bilinç eksikliği var. Kimileri haberleri olmazken, kimileri ise kar yağışının yeterli olmaması nedeniyle bu aktiviteyi tercih etmiyor. Ancak bu durum, bölgedeki potansiyel ziyaretçi kitlesinin merkezi keşfetme konusundaki isteğini azaltmıyor.

Kış sporları hakkında  yaptığımız röportajlarla birlikte, Vanlılara ve çevre illerdeki kar sporu meraklılarına daha fazla tanıtım yapma fırsatı bulabilir. Belki de gelecek yıllarda, bölge halkı arasında kayak keyfinin daha popüler hale gelmesine tanık olabiliriz.

Van'ın doğal güzellikleri hakkında ve kış sporları ile yaptığımız sokak röportajlarında ortaya çıkan ilgi eksikliğiyle karşı karşıya. ..

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 


 

van kış kayak sokak vanhaber