Vanlılar dikkat! Van'da korona virüs tekrar hortladı

TAKİP ET

Van'da korona virüs tedbirleri oldukça sıkı olsa da vakaların halen tam olarak kendilerini göstermeleri akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Van Gazetesi - Van Haber - Van'da korona virüs vakalarının azalması gösterilse de aranızda bilinmeyen vakaların olması tedirginlik yarattı. Vanlı hemşerilerimizin mutlaka maske takmalarını ve sürekli dezenfekte etmeleri gerektiğini bir daha bildirmek isteriz. Van Valisi ve Sağlık il müdürlüklerinin sıkı açıklamaları ve tedbirlerine uyulması gerektiğini bir kez daha bilmek gerekir. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Kovid-19) Van'da oldukça yayın hale geldi. Aramızda gizli vakaların olması Van halkını iyice tedirgin ediyor. Van'da yaz mevsimini fırsat bilen halkın önlemlerini düşünmemeleri ve tedbirleri oldukça düşünmeyen bazı halk için büyük riske davetiye çıkartmamalarını isteriz.
 
Van il sağlık il müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, "Temizlik maske, mesafe; yeni normalin vazgeçilmezleri haline getirmemiz gerektiğini ifade etmek isterim, Şayet kurallara riayeti en üst düzeyde tutarsak, bu süreç daha hızlı olacaktır. Ancak, kurallara uyulmaması halinde Allah göstermesin salgının yeniden yayılmasına neden olabilinir.  Ayrıca haziran ayında başlanan, öğrenci sınavları ile de gerekli tedbirler yetkili kurumlarımızca alınmaktadır sınava girecek öğrencilerimize de Sağlık ve başarı diliyorum. Normalleşmenin başladığı ilk sektörlerden Koronavirüs salgınının seyrine göre restoran, kafe, berber, kuaför, AVM’ler sinema salonları, eğlence alanları, spor merkezleri ve çocuk oyun alanları” gibi kalabalık ortak kullanım alanları gibi yerlerin de sosyal mesafeye, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışma ve uygulanması ricasında bulunmaktayız."dedi.
 
 
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 3 yanlış olarak uyguladığımız ve yaptığımız bu duruma çok kızdı.
 
1- Belirti göstermeyen kişiler: Hastalık belirtisi göstermeyenler tüm dünyada virüsü yaymaya devam ettiler.
 
2- Virüs yaz aylarında ölür ya da etkisi azalır: Bazı kişilerin bu düşüncede olması ve bunu dile getirmesi yanlıştı. Pandeminin mevsimi olmaz.
 
3- Normalleşmenin etkisi bilinmiyordu, hesap edilemedi.
 
 
VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
 
 
 

van haber korona virüs van son dakika vanda korona son durum van haberleri van gazetesi