Vanlılar, duşa girerken bunları kesin yapmayın

TAKİP ET

Doğal sabun üreticisi Ömer Solmaz, 'Vanlılar, duşa girerken bunları kesin yapmayın!'dedi.

Van ilinde organik sabun üreterek ülkenin birçok iline kargolayan ve 2023 yılında sabun ve duş ürünleri üzerine işletmesini açan Ömer Solmaz, duş alındığında nelere dikkat edilmesi hakkında Van Haber Gazetesi muhabirine açıklamada bulundu.

Sabun üreticisi ve duş ürünleri işletme sahibi Ömer Solmaz,“Uzun yıllar sabun üretimi hakkında araştırmalar yaptım. Üniversitede sabun üzerine daha detaylı araştırmalar yaparak, 2023 yılında Van ilinde duş ürünleri işletmesini kurdum. Burada vatandaşlarımıza sağlıklı duş alımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini birçok kez vurguladım. İşletmemizin ismini markalaştırmanın en büyük sebeplerden biri ise; ürünlerimizin saf zeytinyağı içeriğinin olmasıdır. İşletmemizin marka ismini uzunca düşünerek bıraktım. Van ilinde ve diğer illerde sabunlarımız rağbet görmektedir. Her bir sabunumuzun işlevleri ayrıdır.

VAN’DA DOĞAL ÜRETİLEN SABUN ÇEŞİTLERİ VE İŞLEVLERİ 
Sabun denilince aklımıza yeşil sabun ya da kokulu sabunlar gelmektedir. Fakat, sabunun yüzlerce çeşidinin olduğunu ve bunların her birinin ayrı bir işlev gördüğünü bilmenizi isterim. Van ilinde üretim yapılan ve doğal sabunları sizlere sıralamak gerekir ise; Kabak Lifli Sabun, Zeytinyağlı Sabun, Lavanta Sabunu, Keçi Sütlü Sabun, Eşek Sütlü Sabun, Bıttım Sabunu, Defne Sabunu, Kükürt Sabunu, Yeşil Çay Sabunu, Aloe Vera Sabunu, Yeşil Menengiç Sabunu, Papatya  Sabunu, Isırgan Sabunu, Nane Sabunu, Tarçın Sabunu, Üzüm Çekirdeği Sabunu, Orkide Sabunu, Fesleğen Sabunu ve birçok sabun çeşitleri mevcuttur. Örneğin; Sivilce, Egzama, Akne, yağlı ve kuru ciltler için önerdiğimiz sabunlar var. Tabi bunların öncesinde doktorların önerdiği sabunlarla yola çıkıyoruz. Kuru ciltler için eşek sütü sabun ve Keçi sütü sabun önerilir. Tabi bazı sabunları sivilceler için önermiyoruz. Ciltte aşınmaya ve daha büyük yaralara sebep verdiği için. Hiçbir şeyi aşırı kullanmamak gerekir. Aşırı kullanıldığında sizler için çıkılmaz yol alınabilir. Her zaman da sabunun fazlası ciltler için zarardır.  pH değerini bozar ve cilde zarar verir. Her duş aldığınızda bölgesel sabunlar kullanmanızı ve en hassas olan yüz cildiniz için özel üretilmiş doğal sabunlar kullanmanızı öneririz. Ürettiğimiz tüm sabunlarda zeytinyağı bulunur. Duş almak birçoğu için temizlik olabilir ama bir çoğumuza yan etkisi olabilir. Uzun süre duşta kalmak, bol bol sabun kullanmak ve üretimi belli olmayan kimyasal sabunlar kullanmak cildimiz için büyük sebeplere yol açabilir.”dedi.

“DUŞA GİRERKEN BUNLARI YAPMAMALISINIZ?”
Van ilinde ikamet eden halkın duşa girdiğinde aşırı sabun zararlı olduğunu ve kireçli su olduğundan dolayı cilt için problem teşkil ettiğini ifade eden sabun üreticisi Ömer Solmaz, “Her şeyin aşırısı zarar. Bu coğrafyada yaşadığımızdan dolayı su kaynadığında kireç oranı yüksek gelir. Bununla birlikte aşırı sabun kullanıldığında zararlı olabilir. Bunun yanı sıra; duşta en önemli etkenlerden biri ise; yüze sürülen sabun iyi seçilmelidir. Vücut sabunu ile yüz sabunun aynı olmadığını buradan belirtmek isteriz. Aşırı sabun kullanımından sonra sivilce, kaşıntı ve birçok rahatsızlıkla karşılaşırsanız doktorunuza danışmanızı öneririz. ”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – sabuncu 
 

Van vanhaber Sabun Duş Ömer Solmaz