VANLILAR, HASTAHANELERİ DEĞERLENDİRDİ

TAKİP ET

Van ilinde yaşanan sorunları birebir anlatan Van halkı, Van ilinde bulunan hastanelerin sıkıntılarını Van Haber Gazetesi aracığıyla gündeme taşındı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve diğer bazı hastanelerde yaşanan doktor yetersizliği, vatandaşları zor duruma bıraktı.  Özellikle göz polikliniğindeki doktor eksikliği nedeniyle randevu almak isteyen vatandaşlar, randevu sistemini aramalarına rağmen sıra alamadıklarını dile getirdi. Bu durum, başka polikliniklerde de yaşanıyor olması, hasta vatandaşları adeta isyan noktasına getirdi.

Van ilinde yaşayan vatandaşlar, bu büyük problem nedeniyle, muayene olamadan hastalıklarının ilerlemesinden büyük bir endişe duyduklarını, doktor yetersizliği, sağlık hizmetlerine erişimde ciddi engeller oluşturduğunu ve hastalıkların tedavi süreçlerini olumsuz etkilediği belirtildi. Vatandaşlar, yaşanan bu duruma acil çözüm bulunması için Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün acilen harekete geçmesini talep etti.

Van Haber Gazetesi - Gündem

VAN SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE AÇIKLAMA
Vatandaşların iddialarına göre; “Sağlık hizmetlerindeki bu aksaklık, bölge halkının yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Hastalara zamanında ve etkili sağlık hizmeti sunulamadığından dolayı, hastalıkların ilerlemesi ve tedavi süreçlerinin uzaması kaçınılmaz olmaktadır. Bu nedenle, Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir an önce bu soruna el atarak gerekli önlemleri alması ve doktor yetersizliğini gidermesi gerekmektedir. Doktor yetersizliği, hastane denetim yetersizliğini gözetlemek için bir an önce harekete geçilmesini isteriz.”dedi.

RANDEVU YOK, DOKTOR YETERSİZ
Bir başka vatandaş ise; “Bugün sabah saatlerinde hastaneye gittiğimizde yetersiz doktor olduğunu ve bir doktorun sadece çocuklara baktığını diğer doktorun ameliyat hastalarına baktığını ve bir diğer doktorun da izinli olduğunu gördük. Bu bir memleketin bir evladı olarak üç aydır 182 No’lu numarayı arayarak ya da MHRS mobil hizmetini kullanarak randevu almaya çalıştık ama bir türlü randevunun olmadığını fark ettik. Van ilinde hastaların memnuniyeti için doktorların yeterli sayıya gelmesini talep ediyoruz. Van il Sağlık Müdürlüğü sağlık bakanlığına Van için çaba sarf etmesini istiyoruz. Kocaman bir hastanemiz var, çok güzel hizmet veren az da olsa doktorumuz var ama ne yazık ki yeterli sayıda memleketimize hizmet verecek sayıda doktor yok.” dedi.

SANDALYE YOK, SEKRETER HASTALARLA DOĞRU İLETİŞİM KURAMIYOR
Vatandaş,”Çoğu koridorda sandalye yok yaşlılar ve hastalar ayakta kalıyor. Bazı bölümlerde 3-4 doktor olduğu hâlde tek doktor çalışıyor. 1-2 aya ancak randevu alınıyor. Sekreterler hastalarla doğru iletişim kuramıyor. Bazen randevumuz olduğu hâlde sekreterler kendi yandaşlarına öncelik veriyor. Özellikle MR ve Röntgen için 7-8 ay sonraya randevu veriliyor. Hastalar resmen ölüme terk ediliyor. Bu sorunlara çözüm bulunmalı. Van'a daha büyük bir hastane ve daha fazla doktor kadrosu lazım.”dedi.

VAN’DA SAĞLIK TURİZMİ YETERSİZ
Turizmi değerlendiren vatandaş; “Van ilinde bazı hizmet veren doktorların en büyük şikayetlerden biri ise; çok sayıda hasta kabullünün olmasıdır.  Yeterli sayıda muayene edilmesi ve hastalarla ilgilenmesi zor olduğu görülmektedir. Kısıtlı hastaların olması, hastayı daha iyi muayene etmek ve sağlık turizmini daha iyi bir noktaya getirmeye sebep olacaktır.”dedi.

Van Gazetesi – Van haber – vanhaber

Van vanhaber hastane randevu MHRS