Vanlılara sorduk! Evde en çok hangi yemek yapılıyor?

TAKİP ET

Van ilinde ikamet eden vatandaşlara 'Eşiniz, evde en çok hangi yemeği yapıyor?' sorusunu sorduk. Van Haber Gazetesine yansıyan röportajlar…

Van ili gelişen ve büyüyen memleket haline gelmeye devam ediyor… Van’da ikamet eden halkın evlerinde en çok hangi yemek yapıldığını hemen hemen herkes biliyor… Bizlerde Van Haber Gazetesi ailesi olarak sizler için “Evde en çok hangi yemek yapılıyor?” sorusunu sorduk. Bakın halkın sesinden ev yemekleri…

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – GÜL & ROJDA DUMAN

Vatandaş Serdar Yücebaş, “Sulu yemek tarzı genellikle kuru fasulye, nohutlu etli yemekler, pilav, makarna gibi lezzetlerden oluşur. Geleneksel yemekler de tabii ki vazgeçilmezlerimiz arasında; keledoş, ayran aşı, aş veya eski deyimle patatesli yemek. En sevdiğim yemekler ise yöresel lezzetler; damak tadımız onlara alışmış. Tabii ki, neden diye soracak olursanız, küçükken annelerimiz bu yemekleri sıkça yapardı, aile geleneği haline geldi diyebilirim. Güzel yapıyorlar ve biz de beğeniyoruz.”

Vatandaş Ebru Hanım, “Evin vazgeçilmezi sulu yemektir. Bir evde sürekli patatesli sulu yemek yapılmazsa bilin ki o ev çok zengindir ya da çok artık yemek istemiyorlardır.”

Vatandaş Sait Bey, “Abi keşke evli olsaydım. Bana kuru ekmek bile verselerdi ona da razıydım. Van’ın tüm yemekleri güzel ve özeldir. Her zaman Van ilinde ev kadınları, iş kanları güzel yemekler yapar. Annem yaşlı ve halen bile yemek yaptığında çok hayran kalıyorum.”

Vatandaş Duman, “Van’da annemin en güzel yemeği keledoştur. Tadi bir başka güzel, lezzeti bir başka güzel. Van’da Rabbim kimsenin annesini başından eksik etmesin. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Kadınlardan çok erkeklerde yemek yapar ama kadınlar gibi olmazlar.”

Vatandaş Aylin Hanım, “Van ilinde yemek yapmak sadece kadınlara has değildir. Erkeklerde çok güzel yemek yaparlar. Bazen insanlar mecbur kaldıklarında en güzel yemeği de sunarlar. Benim eşimin en güzel yemeği menemen ve güveçtir. Evde en çok yapılan yemek ise; sulu yemek çeşitleridir.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber 

Van yemek vanhaber Serdar Yücebaş