VANPAD 'Dünya Helal Expo Zirvesi'ne Katıldı

TAKİP ET

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetimi Dünya Helal Expo Zirvesi'ne katılım sağladı.

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Nurullah Kaplan, "Dünya Helal Expo Zirvesi'nde Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği olarak yerimizi aldık. Van ve ilçelerine ait ürünleri harita üzerinde tanıtarak, gelen katılımcıları bilgilendirdik.

Standımızı ziyaret eden Sayın Dr. Çetin Ali DÖNMEZ, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, ve Gazi Osman Paşa Belediye Başkanı Sayın Hasan Tahsin Usta ile Yurtdışından gelen Şefler ve Türkiye'nin birçok ilinden katılım sağlayan şeflerimiz ve gastronomi alanında eğitim alan öğrenci arkadaşlarımıza

Van'ın endemik bitkilerini ve otlu peyniri, Sirmo Siyabo, Mende Heliz, Van Çöreği, Van Pastası, Tandır Ekmeği, Çatak Balı, Bahçesaray Cevizi, Kurut Kavut gibi coğrafi işaretli ürünlerimizi anlatarak, pazar ağını genişletmek için çaba gösterdik. Bizleri her zaman destekleyen Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı sayın Necdet Takva, Genel Sekreter sayın Halil İbrahim Giray ve İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı sayın Doğan Nurses'e teşekkür ediyorum."dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

van aşçılar Pastacılar vanhaber