Vanspor'da üçlünün serüveni

TAKİP ET

Van ilinde en çok gündeme gelmesi gereken konulardan biri olan Vanspor FK'nın gerçeklerini Van Gazetesi Haber'in muhabiri genel değerlendirmede bulundu.

Servet Yenitürk, Murat Çevik, Turgut Lenk üçgeninde Vanspor FK'nın son durumu ne ve kimler neler yaptı?

Vanspor FK'ya sürekli aday olmak isteyen birçok kişi oluyor... Ne yürüten, ne de cebine güvenen çıkıyor...

VANSPOR FK 2020 YILINDA KONGREDE NELER OLDU?

MURAT ÇEVİK DEVRİNDE TERK ETMELER...

Vanspor Futbol Kulübü'ne aday olmak isteyen Murat Çevik, adaylığını 27 Tem 2020'de basın mensuplarına açıklamıştı.

Van Spor Futbol Kulübü 08.08.2020 tarihinde kongre yapması ve kongrenin yeterli sayıda delegenin olmaması dolaysıyla ertelenmişti. Bunun üzerine 15.08.2020 tarihinde Tekrar Van Spor Futbol Kulübü kongresi yapılınca sıcak gelişmeler yaşanmıştı.

Murat Çevik, adaylık sürecinde basınla bir araya gelinmiş ve Vanspor Futbol Kulübü’nün 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü yapılan kongre seçimine karşı çıkarak salonu terk etmişti. Murat Çevik, açıklamalarından Vanspor Futbol Kulübü’ne borçlarla beraber kabul ettiğini, daha iyi çalışmalar yürüteceğini açıklamıştı. Fakat kongre sonrası İş insanı Murat Çevik, Van ilinde durmayarak memleketinden bir kez daha ayrılmıştı.

TEKRAR SEÇİM, TEKRAR AYNI SENARYO...

Van ilinde Vanspor Futbol Kulübü’nün 2. Lig sonrası taliplerin artması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Herkes başkan olmak istiyor ama kimse de bir bütçe vermiyor... Sadece toplantılar yapılarak, havada kalan konuşmalar dışında hiç kimseye somut kanıtlarla gelmiyor...

01.08.2021 tarihinde yapılacak olan Vanspor Futbol Kulübü kongresine yeni adaylardan biri ise; Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk olarak belirlendi. Lenk geçtiğimiz günlerde basınla bir araya gelerek, borcuyla talip olduğunu Vanspor FK'yı iyi noktaya getireceğini ifade etmişti.

Yani anlayacağınız,  Vanspor FK'yı almak isteyen Turgut Lenk, aday...

SERVET YENİTÜRK DEVRİ

Van iline yakışır bir Futbol Kulübünün olması için adım atan iş insanı Servet Yeniyürk, 9 Mart 2014 tarihinde yapılan genel kurul sonucunda Belediye Vanspor olan kulübün ismi Van Büyükşehir Belediyespor olarak değiştirildi. Daha sonra 27.07.2019 yılında Van Büyükşehir Belediyespor olarak değişen isim yerine Vanspor Futbol Kulübü olarak değiştirildi.

EĞRİYE DOĞRU KONUŞMAK LAZIM

Servet Yenitürk'e herkes topu atmasına rağmen gece gündüz demeden hizmetine devam etti. Ankara'da bulunan hastanesini ve birçok iş yerlerinin sermayesini satarak, Vanspor Futbol Kulübüne yatırdı. Destekler istedi ama destekler yetmedi. Oyuncu transferleri yaptı yine olmadı. Amatör ligte olan Vanspor Futbol Kulübünü 2. Lige çıkardı ve sonunda gücü yetmedi. İstifalar etti. Olmadı.

Aday aradı... O da olmadı. Kendi hakkını istedi, Kayyum etiketi aldı. Borcumu verin alın dedi. Bedava istenildi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

VAN SPOR İÇİN ESKİLERE BİR YOLCULUK YAPALIM

Geçmişlerin aşkı olan Van Spor, uluslararası liglerde yer aldı. Vanspor, 1974 yılında renkleri siyah-beyaz olan Van Gençlikspor ve sarı-lacivert renklerine sahip Şengençlerspor amatör takımlarının birleşmesiyle sarı-siyah renklerle ve Vanspor adıyla kuruldu. Kulüp renklerini 1982-1983'te sarı-siyahtan kırmızı-siyaha çevirdi.

Kırmızı-siyah renklerle terfi ligine katılan Vanspor, aynı sezon içinde 2. Lig'e yükseldi. 1982-1983 sezonu sonunda oynadığı terfi maçları sonucunda o zaman 3. Lig kaldırılmış olduğundan direkt olarak 2. Lig'e çıktı. 11 yıl 2. Lig'de mücadele eden ve 1990'lı yıllarda adının sonuna "AŞ" alarak şirketleşen kulüp, Vanspor Anonim Şirketi adını aldı ve 1993-94 sezonunda en üst kademe olarak kabul edilen 1. Lig'e yükseldi. 4 sezon bu ligde mücadele eden ve 1997 yılında rengini mavi-beyaz olarak değiştiren kulüp, 1997-98 sezonunda sonuncu olarak 2. Lig'e düştü. Ertesi sezon yeniden 1. Lig'e çıktı. 1999-2000 sezonunda 2. Lig'e düştü. 2000-2001 sezonundan sonra 2. Lig B Kategorisi'ne kabul edilen kulüp, 2001-2002 sezonunda 3. Lig'e, ertesi sezon da amatör lige düştü; ancak amatör lige düşen kulübe Van İl Özel İdaresi'nin sahip çıkması sonucu kulübün kapısına kilit vurulmadı ve ismi değiştirilerek İl Özel İdaresi Vanspor yapıldı. Bu kulüp 2014 yılında amatör ligdeyken ligden çekildi ve ardından kongre kararıyla kapatıldı.

Şimdi size soruyorum? Vanspor'a Servet Yenitürk mü? Yoksa halk mı? Yoksa iş insanları mı? Sahip çıkmadı?

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

Not: Vanspor'un tarihi araştırmaları (VAN SPOR İÇİN ESKİLERE BİR YOLCULUK YAPALIM) Vikipedi, Amazon, Van Gazetesi, Van Sokak Haber, Van haber, Son dakika'da alınmıştır.
 

Servet Yenitürk Murat Çevik Turgut Lenk Vanspor