VANTSO MECLİS BAŞKANI AVCI'DAN ELEŞTİRİLERE KARŞI CEVAP

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Meclis Başkanı ve iş insanı Turan Avcı, "Van Mutfak ve Gurme Fuarı' hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Van ili İpekyolu ilçesi VAN TSO  binasında basınla yapılan toplantıda, açıklamada bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Meclis Başkanı ve iş insanı Turan Avcı, Van Mutfak ve Gurme Fuarı” hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. 

AVCI,“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ”

Turan AVCI,"Merak ediyorum, neden tebrikler gelmiyor? Van Kahvaltısı uluslararası tanıtım yapıldı. O gün böyle eleştiriler oldu ama bugün dünya rekorunu kırdı ve bütün büyükelçilikler kutlama yapıyor. Biz Van'ın dinamikleri, o eleştirileri yapan insanlar neden bunu yapmıyoruz? Bu bizim bir yaramızdır. Aslında bizler de bu gibi eleştirilere takılmamalıyız. Yani eleştiri her zaman zenginliktir, ama kent endeksli yapılan çalışmalarda. Bizler kucak açmalıyız, elimizi taşın altına koymalıyız. Yani kentimize zarar veriyorlar. Van Sanayi ve Sanayi Ticaret Odası bu memlekette gerçekten bütün ilklere imza atan bir oda, yani bir vizyon yakalamış bir vizyon var. Yani bunu son dönemlerde siz basın mensubu arkadaşlarımız gerçekten beğeniyorsunuz. Bundan dolayı da size çok teşekkür ediyoruz. Yani iltifat marifete tabi olmalı. Yani bir çalışma varsa bir başarı varsa, bizler kişi endeksli değiliz. Kurum endeksli kent endeksi, bizim kutlamamız lazım. Birbirimize bu şekilde biz yükseltebiliriz. Yoksa burada bir arkadaşımızın veya fuar sırasında bir boş alanın fotoğrafını çekenin memlekete faydası yok. Ama nasıl yaparım bunu çektiğimiz zaman, fuarı Van Ticaret ve Sanayi Odası'na getirelim. Bunu bir dahaki sefere şu şekilde yapabiliriz. Ama bastığımızda, bölgede, Türkiye'de ve dünyada bu tarz girişimde bulunmak bizi küçültür.” 

AVCI,“VİZYON VAR, BİR LİYAKAT VAR”

“Yönetim kurulu başkanımızı gerçekten canı gönülden tebrik ediyoruz. Pes etmeden eleştirilere rağmen, küçük bir kavuşma yaşandı. Gerçekten insanın aklına şu geliyor, ben de belki o zaman ne demişim. Ya sen kalkıp içinde uğraşıyorsun ama bugün bakıyorsunuz, yerinde bir gelişme oldu. Yani tabii ki vizyon var, bir liyakat var.” 

“20 GÜNDÜR İŞİME ODAKLANMADIM”

“Kimse burada kendi çıkarına çalışmıyor. Buradaki yönetim kurulu başkanı dahil olmak üzere, buradaki yönetim kurulu üyeleri, hiçbir şekilde iş, aile, çocuklarından vazgeçmeden çalışmalar yapıyorlar. Her şeyden önemlisi budur. Ben kendime son 20 gündür işime odaklanmadım. Biz neden böyle yapmadık? Evet, son 20 günde işime neden odaklanmadım? Bu nedenle, bu cezayı kabul ediyoruz. Özellikle basın mensuplarına ve başkanıma teşekkür ediyorum."dedi.

Haber: Eyşan Yetkin, Rojda Duman, Gül Duman

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber
 

Van VANTSO van haber Turan Avcı