Vaski Genel Müdürü Ülker Cem KAPLAN'dan "Su Kesintisi" ile ilgili açıklama...

TAKİP ET

Vaski Genel Müdürü Ülker Cem KAPLAN'dan su kesintisi hakkında açıklama! 'Su kesintisi tüm Mahallerde uygulanmayacak.'denildi.

Vaski Genel Müdürü Ülker Cem KAPLAN, "Van Merkez 1500 lük ve 2000 lik iki hattan beslenmektedir. Arıza eski 1500 lük hatta meydana gelmiş ve bu hat üzerinden beslenen yerlerde kesinti olacaktır. Bu yerler de haberde paylaşıldı.

2000 lik hat tam kapasite çalışmaya devam ederek Şabaniye Depomuz üzerinden şehri besleyecektir. Buna rağmen su tüketiminin yüksek olduğu bir sezon olduğundan, merkez mahallelerde su seviyesi düşüşleri olabilir. Tüm şehirde kesinti uygulaması yoktur. Bu nedenle özellikle tüm şehri bahçe sulamalarından uzak durmaları noktasında uyarmamız gerekiyor.

Suyu karayolları menfezleri vasıtasıyla, yola zarar vermemek için göle ulaştırdık. Ancak patlağın yolu deforme etmesinden korkuyoruz. Bu gece 02.00 den itibaren suyu kaynaktan keserek, hat üzerinde oluşan bu büyük arızayı ve Kovid-19 nedeniyle beklettiğimiz 3 tane daha küçük arızayı (edremit merkez, çiçekli, eski toki çıkışı) daha gidermeye çalışacağız. Arızayı gidermekte ekiplerimiz yeterli donanımdadır, ancak sıkıntımız hattaki suyun boşalması uzun sürmektedir.

Bu nedenle ekte videolarını seyredeceğiniz arızanın daha fazla büyümeden giderilmesi aciliyeti doğduğundan hattı bu gece kapatarak tamiratına başlıyoruz.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Tekrar altını çizerek belirtiyor ve saygılar sunuyorum.

 

“Lütfen bahçe sulamalarımızı erteleyelim, yapan komşularınızı uyaralım”dedi.

 

Van Gazetesi - Özel Haber - 0544 409 0328

vaski van haber van gazetesi ulker cem kaplan su kesintisi van haber son dakika van van su arıza