VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan'dan Flaş Açıklamalar

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) genel müdürü Ülker Cem Kaplan, Yerel ve ulusal haber siteleri ve gazetecileri ile Van'ın sorunlarını ve projeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) genel müdürü Ülker Cem Kaplan, Yerel ve ulusal haber siteleri ve gazetecileri ile Van’ın sorunlarını ve projeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Van Gazetesi – Özel Haber
Haber: Hikmetullah Yetkin


Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) arasında protokol imzalandı.

Ülker Cem Kaplan, " Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteği bu projeyi gerçekleştireceğiz. VASKİ'nin elektrik faturasını yarı yarıya düşürecek ve bu 5 yılın sonunda da kendi kendini finanse edip ödeyebilecek bir proje aşamasındayız. Yapılacak olan tesis, 2020'de projelendirip 2021'de bitirmeyi düşünüyoruz. Uluslararası finansın sağlanması durumunda belki 2021'in sonunda yapım ihalesine bile çıkarız. VASKİ kendi elektriğini üretecek ve bölgenin en büyük elektrik üretim tesisini kuracak. Bu da 2020 yılında şuan projelerini yapıyoruz. Hazırlık aşamasında. Yakında proje ihalemizi yapacağız. 2020'nin sonunda inşallah finansı da sağlarsak belki yapım ihalesine de çıkabiliriz."dedi.


Van’da birikmiş su borçları ve su faturası sorunu

Ülker Cem Kaplan, “ Suya zam yapıldı. Fakat, bu zam Korona virüs nedeniyle Haziran ayına ertelendi. Biliyorsunuz ki Türkiye’de en ucuz suyu biz kullanıyoruz. “ dedikten sonra, gazeteci arkadaşlardan birinin su faturasının çok geldiğini ifadesi üzerine Ülker Cem Kaplan, “Bu konu haricinde son zamanlarda yüksek faturaların gelmesi hakkında şikâyetler gelmektedir. Bunun nedenlerinden birde, birikmiş su faturalarının ödenmemesidir. Bunun yanı sıra endeks memurunun evin içine alınmaması aylarca su faturası yazılmasına izin verilmemiş ve 2018’den bu yana kullanılan miktar faturaya yansımamış. Bunun gibi birçok örnek var. Kısa bir özetle anlatmak gerekirse; vatandaşların çoğunda da sebep birikmiş su borçlarıdır.” dedi.


Van’ın Arıtma Tesisi ve Van Gölü kirliliği

Ülker Cem Kaplan,“Arıtma tesisi hakkında açıklamak gerekirse; Korona virüsün olması ve sokağa çıkma yasağının olduğu günler dahil, her gün 80 – 90 kişi ile şantiyede çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 4 günlük sokağa çıkma yasağında da yine aynı şekilde, özel izinle arıtma tesisinde çalışmalara devam edildi. Van Arıtma Tesisi değil, ilgili çevrelerdeki arıtma tesislerini de çözmemiz gerekiyor. Arıtma tesisini bu yılsonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Van Gölü kirliliğinin yüzde 80’i Van kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Arıtma tesisi tamamlandığı zaman bu kirliliğin yüzde 80’i önlenmiş olacak. Ayrıca Erciş başlı başına bir kirleticiydi. Erciş’te Gölağzı Arıtma Tesisini devraldık. Van Arıtma Tesisinden sonraki en büyük arıtma tesisi. 1,5 - 2 aydır orayı işletiyoruz, çok şükür Erciş’le ilgili hiçbir problemimiz kalmadı. Van arıtma tesisini bitirip çözdükten sonra, Van Gölü ile ilgili kirliliği yüzde 80 oranında bitirmiş olacağız.” dedi. 

Ülker Cem Kaplan’ın gazetecilerle bu yazılan konuların geniş bir şekilde anlattı. Sizlere uzun yazılar yazarak sıkılmanızı istemedik. O yüzden bazı önemli başlıkları aşağıda yazmak istedik.
Van’ın su depoları sağlık müdürleri tarafından denetlendiğini, Van için su borcunu art niyetli haricinde icraya verilmediğini, Van’da yeni projelerin olduğunu ve aboneler hakkında bilgiler verdiğini, Yazın çok hızlı bir şekilde bütün bölge çalışmalarını başlatacağını aktardı.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) genel müdürü Ülker Cem Kaplan ile skype aracığıyla görüntülü konuşan, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı; Fatih Sevinç, Wan Haber İmtiyaz Sahibi; Uğur Tunçdemir, Van Expres Haber imtiyaz sahibi; İshak Kara, Van Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi; Ziya Türk, Gazete Van İmtiyaz Sahibi; Arif Karakaş, Van’da Haber İmtiyaz sahibi; Erol Çakıl, Van Gazetesi İmtiyaz Sahibi; Hikmetullah Yetkin’le videolu bağlantı gerçekleştirildi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 2020/ MAYIS

Haber: Hikmetullah Yetkin
Tasarım: Eyşan Yetkin
Site Editör: Sevda Yetkin
Yazı inceleme: Tahir Çiçek
Haber Hattı: 0544 409 0328


Not: Lütfen haberi paylaşırken, linkli kaynak göstererek paylaşalım.
 

van haber son dakika ülker cem kalan van su ve kanalizasyon İdaresi vaskİ Ülker cem kaplan van gölü gazeteciler cemiyeti fatih sevinç wan haber uğur tunçdemir van expres haber İshak kara van postası gazetesi ziya türk gazete van arif karakaş van’da haber