VASKİ, VATANDAŞI GÖRMEZDEN GELİYOR - HALK PERİŞAN

TAKİP ET

Van ilinde 30'dan fazla işleme ve ev sakinleri su sorunu yaşadığını ve bu sorunun çözülmesi için yetkililerin ivedi olarak çözüm bulması gerektiği açıklandı.

Van ili genelinde su sorununun yaşanması haricinde merkez illerde de sıkıntılar devam ediyor... Van ili İpekyolu ilçesi Bahçıvan mahallesinde ikamet eden esnaf ve ev sakinleri VASKİ'ye sitem etti.

VAN'DA BİR HAFTADIR BİDONLARLA EVLERİNE SU TAŞIYAN HALK, YETKİLİLERE SESLENDİ
Van ili Bahçıvan Mahallesi Kültür Sokağı esnafları ve ev sakinleri VASKİ'ye ve Van Valisine seslendi.

Van Merkez ve İpekyolu ilçesinin Bahçıvan mahallesinde kültür sokağı mevkiinde vatandaşlar su sıkıntısını dile getirdi. Vatandaşlar, evlerine ve iş yerlerine bidonlarla su çekiyor…

Van merkezinde süregelen su kesintileri, vatandaşları büyük sıkıntıya sokuyor. Vatandaşlar, içme suyu bulamadıkları için camilerden ve çeşmelerden su çekmek zorunda kalıyor. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), vatandaşların şikayetleri dikkate alınmadığı vurgulandı.

Bir haftadır evine parklardan su götüren vatandaş, Van haber gazetesi muhabirine açıklamada bulundu.

Halk,"Van ilinde yaşanan su sorunları, özellikle Bahçıvan Mahallesi'nde yoğunlaşmış durumda. VASKİ (Van Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından vatandaşların şikayetleri dikkate alınmıyor ve su kesintileri uzun süredir devam ediyor. Vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine bidonlarla su taşımak zorunda kalıyor. İçme suyu bulma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar, camilerden ve çeşmelerden su temin etmeye çalışıyor. Su sıkıntısı nedeniyle temizlik, çamaşır yıkama gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorlar. Ayrıca, Bahçıvan Mahallesi'nde bulunan Kültür Sokağı esnafı da su sorunu nedeniyle mağdur olduklarını ve yetkililerin çözüm bulmasını talep ediyor. VASKİ'nin sorunları çözme konusunda etkin önlemler almadığı ifade ediliyor ve vatandaşlar su ihtiyaçlarını günlük olarak bidonlarla taşımak zorunda kalıyorlar. Özellikle Bahçıvan Mahallesi'nde 30'dan fazla işletme su sorunu yaşamaktadır ve bu durum uzun süredir devam etmektedir. Vatandaşlar, sadece müşterilere hizmet verebilmek için su talep etmektedir."dedi.

"BİDONLARLA EVİMİZE SU TAŞIYORUZ"
Vatandaşların açıklamaları ise;"Evimizin su ihtiyacını karşılamak için bidonlarla su taşımak zorunda kalıyoruz. Şerefiye Cami avlusunda su dolduruyoruz. İçme suyu bulamazken, belediye araçları yolları sulamak için su kullanıyor. Bu durum bizi mağdur ediyor..." diye açıklamada bulundu.

"VAN İLİ MERKEZDE KALIYORUZ VE SUYUMUZ YOK. ÇAMAŞIRLARIMIZ DOLDU TAŞTI"
Evine her gün bidonlarla su taşıdığını ve yetkilileri aradıklarında sorunun çözüleceğini vurgulayan Van ili Bahçıvan mahallesinde ikamet eden vatandaş,"Van merkezde oturmamıza rağmen çamaşır makinemiz su dolayısıyla çalışmıyor. Kirli bulaşıklarımız birikmiş durumda, bulaşık makinesi de kullanılamaz hale gelmiş durumda. Her gün su bidonlarıyla Musa Enter Parkı'na gidip su taşıyoruz. Allah kabul etmesin. Van merkezde oturmamıza rağmen her gün su getirmek zorunda kalıyoruz.”dedi.

CAFE VE RESTORANLARDA SİTEMLERİNİ DİLE GETİRDİ
Van ilinde günlük binlerce vatandaşı ağırlayan Kültür Sokağı esnafı ise; su sıkıntısı çektiklerini ve bu sorunun çözümü için yetkililerin çözüm bulmasını gerektiğini katardı.
VASKİ'nin daha önce yapılan açıklamalarda dile getirilen sorunları dikkate almadığını, su sıkıntılarının hala devam ettiğini bu yüzden vatandaşların evlerine ve iş yerlerine günde birkaç kere bidonlarla su taşıdığını dile getirdi.

Bu durumda, VASKİ'nin su kesintileri konusunda daha etkin önlemler alması ve vatandaşların su ihtiyaçlarının düzenli bir şekilde karşılanması için çözüm bulunmasını istedi.

"ÇOK MAĞDURUZ"
30'dan fazla işlemenin su sorunu yaşadığını vurgulayan Devran ALTEKİN,"Çok mağduruz. Diyecek laf yok. 2 aydan fazladır su kesintisi yaşıyoruz. Yetkili merciler ile defalarca görüştük. Fakat çözüm bulmak yerine bize komik cevaplar verdiler... (Yağmur yağarsa su gelir gibi...) Kültür sokağı olarak; 30'dan fazla iş yerinde su yok ve bu durum uzun süredir devam etmekte. Bin bir zorlukla su taşımaktan yorulduk. Sadece müşterilerimize hizmet etmek için su istiyoruz."dedi.

HABER - EBRU İŞGÜR
Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van van haber vaski