VASKİ'Yİ SUÇLAMADAN ÖNCE BUNLARI YAPIN! AKSİ TAKDİRDE…

TAKİP ET

VAN HABER - Van'ın birçok yerinde suların sağlıklı olmaması klorun yüksek gelmesi ve halkın birçoğu tepki gösterse de 'yiğidi öldür hakkını deme demek' demek gerekir. Evet, VASKİ boruları döşedi. İçindeki suyu verdi. Su kirliyse… Kim suçludur? VASKİ mi? Yoksa siz mi? Öncelikli olarak yapılması gereken, bence binanın deposuna bakılmalıdır.

VAN HABER - Van'ın birçok yerinde suların sağlıklı olmaması klorun yüksek gelmesi ve halkın birçoğu tepki gösterse de ‘yiğidi öldür hakkını deme demek’ demek gerekir. Evet, VASKİ boruları döşedi. İçindeki suyu verdi. Su kirliyse… Kim suçludur? VASKİ mi? Yoksa siz mi? Öncelikli olarak yapılması gereken, bence binanın deposuna bakılmalıdır.  Neden mi? Deponuz kirli olabilir ya da gerçekten suyun ana şebekesi sıkıntılıdır. O zaman VASKİ’yi suçlamakla haklısınız. Bizlerde Van Gazetesi ve Van Haber olarak VASKİ’nin 2018 ve 2019 yılında neler yapıtıldı? Neler oldu? Beraber okuyalım.
 
Özellikle kırsal mahallelerde çekilen su sıkıntısını gidermek için ekipler kaynak suyu arayışını sürdürüyor. Kaynak suyunun bulunmasından sonra yapılan etüt çalışması ile kilometrelerce uzaktan mahalleye ulaştırılması için çaba harcanıyor.

 2018/2019 yılları arasında vaski sadece 236 mahalleye yeni hat çekmiştir. Bunun yanı sıra VASKİ (Van Su ve Kanalizasyon idaresi) ekipleri 70 Km’lik kanalizasyon bağlantısı için etüt çalışması gerçekleştirdi.
 
VAN GAZETESİ / ÖZEL
EYŞAN YETKİN
 

 
 
 

van gazetesİ vaskİ (van su ve kanalizasyon idaresi) 236 mahalleye yeni hat 70 km’lik kanalizasyon van haber