VATANDAŞ, "BİZ, BU VASKİ'NİN YÜZÜNDEN NAMAZI TERK ETTİK"

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü kaçak su kullanımından dolayı suların ara ara kesildiğini ifade etse de vatandaşın sorununa çare bulunmadı.

Van genelinde suların kesilmesinin gün geçtikçe daha büyük sorun haline gelmeye başladı. Van halkına Tubittum Haber Ajansına açıklamada bulunan halk, su sorunu yüzünden eşi ile tartıştığını ve boşanma seviyesine geldiğini belirtti.

Bugün öğlen saatlerinde açıklamada bulunan vatandaş,"

"HALBUKİ SULAR GELMİYOR"
"Yahu, yaz boyunca su gelmiyor... Sayın Cumhurbaşkanı, Van'a geliyor diyor, "su sıkıntısı yok Van'da". Halbuki sular gelmiyor. Üç, dört ay boyunca su kesintisi yaşıyoruz. Sabah su kesiliyor. Genellikle saat dört civarında kesiliyor. Sabaha karşı sular geliyor. VASKİ'yi aradığında, 185'i aradığında, su seviyesi düşük olduğu söyleniyor. VASKİ'yi aradığında, kaçak su kullanıldığını söylüyor. "

"SENİN GÖREVİN ODUR"
"Ya insanlar kaçak su kullandığı zaman halkı mağdur mu edeceksin? Senin böyle bir yetkin yok. Madem ki kaçak kullanıyor... O zaman ev ev dolaşacaksın. Bahçe bahçe dolaşacaksın. Kaçak su kullananları yakalayacaksın. Senin görevin odur. Sen niye orada para alıyorsun? Sen orada otuz- kırk milyon maaş alıyorsun. Sen niye görevini yapmıyorsun? Bir çare bulamıyoruz. Valiye gidiyoruz, vali diyor ki, bu benim sorunum değil. Ben CİMER'i aradım. Merhaba, CİMER bu sabah bana döndü. Dediler ki 'su sıkıntısını giderecekler.' Bize böyle bir bilgi geldi. Ama yapamıyoruz diyorlar." 

"SU YÜZÜNDEN EŞİM İLE BOŞANMA EŞİĞİNE GELDİK"
"Ben diyorum ki, biz boşanma çağına gelmişiz. Yok diyor, nasıl boşanma çağına gidiyoruz? Sular yok. Bir sürü tabaklar var, yıkanmıyor. Rezil olduk yani. Su ihtiyaçtır. Elektrik olsa, başka bir şey olsa neyse, ama bu su." 

"BİZ, BU VASKİ'NİN YÜZÜNDEN NAMAZI TERK ETTİK"
İnan ki bazen namaz kılamıyoruz. Sabah kalkıyoruz, sular yok. Yani, biz bu VASKİ'nin yüzünden namazı terk ettik. Namaz kılamaz olduk yani. Yaşlılarımız var, hastalarımız var.

"SU PARASINI ÖDEMEYENLERİN CEZASI BANA MI KESİLECEK?"
"Mesaj veya telefonla bir bilgi gelmiyor. Sadece bana bu sabah bir mesaj gelmiş. Abone olma müdüre başvursun. Ben niye başvurayım? Senin görevin nedir? Bahçe bahçeye, sokak sokak dolaşarak su kaçaklarını bulmalısın. İnan ki, sanki su paramız birikti ama biz ödeyemiyoruz. Bu psikolojik bir durum. Yirmi yıldır kimse su parasını ödemiyor. Eğer ödemiyorlarsa, cezası bana mı kesilecek? Ben şu anda mağdurum. Biz gerçekten mağduruz."dedi.

"SU SORUNU VAN BÜYÜKŞEHİRDE DEVAM EDİYOR"
Van ilinde birçok mahallenin sularının kesilmesi halkı çilden çıkardı. Van Haber Gazetesi haber hattına gönderilen haberde sularının bir haftadan beridir kesildiğini ve bu durumda yetkililerin pasif kaldığını vurgulayan vatandaş, sıkıntılarını ifade etti.

"BİR HAFTADIR SULARIMIZ KESİK"
Van ilinde ikamet eden vatandaş, VASKİ’ye şikayetlerini bildiren vatandaşlar karşılarında herhangi bir muhatap bulamadıkların ve sorunun hala devam ettiğini belirtildi.
Van İpekyolu ilçesi Karşıyaka mahallesi 1. sokakta yaklaşık bir haftadan beridir sularının kesik olduğunu ifade eden vatandaş,"Bir haftadır sularımız akmıyor... Belediyeyi arıyoruz kimse bizi takmıyor. Her gün arıyoruz ve sürekli söylemekten yorulduk ama yine sularımız akmıyor... Bu konuda yetkililerin çözüm bulmasını bekliyoruz. "dedi.

VASKİ'NİN AÇIKLAMASI İSE; (MANİDAR)
Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında kullanılan kaçak suyun artması ve bağ bahçe sulanmasından dolayı şebeke basınçlarını sağlayamadıklarını ve bu nedenle su kesintilerinin yaşandığını duyurdu.
 “İçme suyunun kaçak veya amacı dışında sulama için kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintisine, suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olmaktadır.” İfadeleri kullanılan mesajda, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ile kaçak su kullanımı yapan, su sayacı olmayan ve abonesiz olan vatandaşların ivedi bir şekilde kaçak su hatlarını iptal etmeleri ve su sayacı olmayan abonelerin de müdürlüğümüze gelerek su sayacı müracaatı yapmaları gerekmektedir. Aksi taktirde cezai işlemler uygulanarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.” 

Ayrıca şuanda depolara yeterince suyun pompalandığı, Van’da israf ve kaçak suyun olmadığı takdirde Van'ın kaynak suyunun yeterli olduğuna dikkat çekildi.

TUBİTTUM HABER AJANSI - EBRU İŞGÖR, EVA ÇAPA
Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber vaski su