Vatandaş dertli bu kış nasıl ısınacağız...

TAKİP ET

Doğalgaza zam yapılmasının yanı sıra Van'da kömür ve odun fiyatları da son dokuz ayda üç kata yakın arttı.

Doğalgaza zam yapılmasının yanı sıra Van’da kömür ve odun fiyatları da son dokuz ayda üç kata yakın arttı.


Eylül başında doğalgaz ve elektriğe zam geldiği gibi ısınma için alternatif olarak kullanılan kömür ve odun gibi ürünlerin fiyatları da arttı. Van’da geçtiğimiz yıllarda tonu 3 bin liradan işlem gören kömür fiyatları bu yıl 7 bin 500 lira arası işlem görürken odun fiyatları ise bin 500 liradan başlayan fiyatlarla işlem görüyor.


Özellikle kırsal bölgede vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı odun ve kömür fiyatı da olağanüstü artış gösterdi. Eylül 2021’de kış öncesi sobada yakmalık bir ton odunun fiyatı 600 ila bin lira arasında değişiyordu. Bugün aynı odunun fiyatı bin bin 500 ile 3 bin 600 lira arasında. Odun fiyatındaki artış yüzde 160’ı buluyor


Kömürcüler sitesinden kömür alamayan vatandaşlar uygun fiyata satıldığı için satılık yardım kömürü ararken kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar ise bu kışı kendi topladığı odun ve tezekle geçirmeye çalışacak.Sobalı daire yerine doğalgazlı ev arayan vatandaşlar ise kiraların 5 bini bulması nedeniyle başlayacak kış mevsimi için çözüm bulmaya çalışıyor.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Vanbasin.com.tr 

van kömür kış zam vatandaş