Vatandaşın sesine kulak verin - Van'da yıkık evde uzun süredir tek başına yaşıyor

TAKİP ET

Van'ın birçok mahallesinde  farklı dramların olduğunu ve yardım beklediklerini biliyor muydunuz? Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşan Hayrettin Uygur, yetkililere seslendi.

VANHABER - Verilen bilgilere göre; Van'ın Çaldıran ilçesi Yukarı Dikme Mahallesinde ikamet eden Hayrettin Uygur isim ve soy isimli yaşlı adam, 4 ay önce belirli kurumlara başvurduğunu ve yıkılmaya yüz tutmuş evinin yapılması için dilekçe verdiğini fakat kimsenin yardım etmediğini açıkladı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - HİKMETULLAH YETKİN

Hayrettin Uygur, " Uzun zamandır tek başıma bu evde kalıyorum. Evim yıkılmak üzere. Ben daha önce yetkililere dilekçe verdim ama bir çözüm bulamadılar. Ben buradan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e, Van il ve ilçe belediyelerine, STK ve kamu kurumlarına sesleniyorum. Evim yıkılmak üzere, ben burada tek kalıyorum. Bana yardımcı olun."dedi.

Komşuları, "    Bu yaşlı adamın yanında çocukları yok. Onun için bizler ona yardım ediyoruz. Onun komşuları olarak, her zaman destek veriyoruz ama evini görüyorsunuz. Kullanılmaz halde. Eşi ve çocukları bu yüzden eve gelmiyor ve tek başına kalıyor."dedi.

Not: Bu özel haber vatandaşın ve komşuların dahilinde ve izin dahilinde yapılmıştır.

Çaldıran belediye başkanı Şefik Ensari tarafından sorun çözüldü.

VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
 

yıkık van haber van gazetesi son dakika van yaşlı adam van çaldıran hayrettin uygur