VATSO Yönetim Kurulu toplandı - Zahir Kandaşoğlu, 'Somut eylem planları hazırlayacağız'

TAKİP ET

VATSO ilk Yönetim Kurulu Toplantısını yaptı. Zahir Kandaşoğlu başkanlığında toplanan yönetim kendi arasında görev dağılımı yaptı. Toplantıda VATSO'nun Kuruluş Beyannamesinde yer alan başlıklar değerlendirilirken, Van'ın öncelikli sorunları konuşuldu. VATSO Yönetimi, Van için kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri istişare etti. 

VAN HABER, VAN GAZETESİ | VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, toplantıda Van’ın turizm, tarım hayvancılık, enerji ve dış ticaret alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, “ Ama maalesef biz bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. Van’ın tarihi zenginliği ve doğal güzelliğini anlatmada yetersiz kalıyoruz. Van turizmde 80’li yılları yakalayabilir, yeniden Avrupalı turistlerin gözdesi olabilir. Tarım – Hayvancılıkta da hakeza aynı durum söz konusu. Yaylalar boş, meralar boş, köyler boş ve çoğu zaman et dışarıdan geliyor. Halbuki kalkınma yerelden başlar. Köylerde huzur varsa, kentlerde de huzur vardır. Köyde yüzlerce dönüm araziye sahip vatandaş kentte işsiz. Bunun için bir kalkınma modeline ihtiyaç var ve bunu bizim yapmamız lazım. Küçükbaş hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmemiz gerekir. Allah bize güneş, rüzgar ve sıcak su nasip etmiş, enerji kaynakları içinde yüzüyoruz ama bundan elektrik üretemiyoruz, bu beni fazlasıyla üzüyor. Sınır kent olmamıza rağmen dış ticarette de zayıfız. Bunun bir çözümünün olması gerekir. Biz VATSO’yu bu sorunları çözmek için kurduk” dedi. 

-Kandaşoğlu, sorunların çözümü için somut eylem planlarının hazırlanması gerektiğini belirterek, “İşte VATSO onu yapacak. Turizmde, tarım - hayvancılıkta, enerjide, dış ticarette somut projeler hazırlayacak, somut öneriler sunacak, yapılması gerekenlerin altını dolduracak” diye konuştu.   

Toplantıda kültür ve sanatın kalkınmadaki rolüne de değinen Kandaşoğu, Eskişehir örneğini vererek, “Eskişehir ne sınır kenti, ne liman kenti, bu dezavantajına rağmen Türkiye’nin sayılı kentlerinden biri. Üniversitesi ve yerel yönetimiyle örnek bir şehir. Nereye gitsen bir faaliyet var. İnsanlar Ankara’dan Eskişehir’e müze gezmek, konser dinlemek, tiyatro izlemek için gidiyor. Van da Eskişehir gibi kültür ve sanat alanında bir çekim merkezi olabilir” dedi.  

Bizim Van için yapacaklarımız var diyen Kandaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Van için her türlü işbirliğine açığız. Projelerimiz hazır, neler yapılması gerektiğini iyi biliyoruz. Kamudan, siyaset kurumundan, STK’lardan ve iş insanlarından destek bekliyoruz. Bu desteği şahsımız için değil Van için istiyoruz. Tüm çalışmalarımızda sürdürülebilirliği esas alacağız. İstiyoruz yapacağımız bir iş on yıllar boyunca devam etsin, insanlar yapacağımız işten on yıllar boyunca fayda görsün. VATSO’yu bunun için kurduk. İlk faaliyetimizi Eylül ayı içinde yapmayı planlıyoruz. Pandeminin durumuna göre programımızı netleştireceğiz. Program netleştiği an Van Kamuoyunu bilgilendireceğiz”dedi.

VAN GAZETESİ
 

kandaşoğlu van haber van gazetesi son dakika van vantso vatso vatso derneği