VEYSEL DURMAZ:"VAN'A YATIRIMCILARI DAVET EDİYORUM"

TAKİP ET

Uzun yıllardır Van'da inşaat, mobilya, medikal ve nükleer  taşımacılık anlamında hizmet veren Durmazlar Grup Büro İşletme Sahibi Veysel Durmaz, Uluslararası Tubittum Dergisine konuştu.

VAN HABER GAZETESİ - (ÖZEL) Vanda uzun yıllardır farklı sektörlerde hizmet veren Durmazlar Grup, yaptığı başarılı işler ve kaliteli hizmetle isminden sık sık söz ettirmeye devam ediyor... Kentte istihdam alanı oluşturmak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Durmazlar Grup, Vanda örnek yatırımcı olma özelliğini koruyor. 


Doğu Anadolu'da yapılan çalışmalarla ilgili dergimize konuşan Bürotime işletme sahibi Veysel Durmaz: "2011den bu yana mobilya sektöründe devam ediyoruz. Şu an Bürotime'in bayiliğini yapıyoruz. 1990dan beri çeşitli metal işlerini yapmakta olup son iki yıldır üretime Organize Sanayi bölgesinde profesyonel olarak devam ediyoruz. İhtiyaçtan dolayı bu işe girdik. Belediyelerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı talepleri doğrultusunda yoğunluğumuzu çöp konteynerleri, saksıları, otoyol  korkulukları ve ağır çelik alanlarında ağırlıklı olarak hizmet  vermekteyiz. Ülkemizde  bu alanda  büyük bir boşluk bulunuyor. Bölgemizde profesyonel olarak eksiklik olduğunu  ve eksiklikleri tespit ederek bu doğrultuda üretimimize devam ediyoruz. Bu sektörde de boşluğu doldurduğumuza ve hizmetlerimize  sağladığımız istihdamlarla birlikte hızla büyüyen politikamızı devam ettiriyoruz."


BÖLGEYE HİTAP ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Vanda yapılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Durmaz, Vanda son dönemlerde çalışmalarımız devam etmekte. Kurun ani yükselmesi herkese dezavantaj getirdi. Bizim de bu konuda mağduriyetimiz oldu. Zamanla toparlamaya çalıştık. Bazı firmalar eleman çıkarmaya yönelik bir uygulama yaptı. Biz böyle bir uygulama yapmadık ve devam ettirmeye çalıştık. Bölgeye hitap etmeye çalışıyoruz. Şu an için iyi ve istikrarlı bir şekilde ilerliyoruz.


ÇÖP KONTEYNERİNİN ÜRETİMİNİ KENDİ ŞEHRİMİZDE YAPIYORUZ
Üretimi imkansız denilen çöp konteynerlerini  ürettiklerini söyleyen Durmaz:Grup şirketi olarak; birçok sektörde faaliyet göstermekteyiz. Medikal alanında da yıllara aşkındır hizmetimiz  devam ediyor. Özel firmalarla da çalışıyoruz. Özel olarak çatı olukları da yapıyoruz. Memleketimize ve bölgemize her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Anlaştığımız yeni yapılan yapılarla devam ediyoruz.  Çöp konteynerlerinin üretimi sadece  İç Anadoluda yapılıyordu. Akaryakıt fiyatlarından dolayı büyük bir maliyete tekabül ediyordu. Bu nedenle İç Anadoludan  gelip gitmesi de şu an sıkıntılı. Üç bin litrelik çöp konteynerleri büyük bir sıkıntı. Örneğin; bir tır, 8 tane üç bin litrelik çöp konteyneri alıyor. Çöp konteynerinin  İç Anadoludan  buraya gelmesi büyük bir maliyete sahip. Bu nedenle kendi imkanlarımızla Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikamızda kendi imkanlarımız doğrultusunda çöp konteyneri üretimini kendi şehrimizde yapıyoruz. Bu üretimle belediye işlerini ve maliyetlerini asgari seviyeye düşürerek, kendi şehrimizde istihdam alanı oluşturuyoruz. 


ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ
Kentte istihdam alanı oluşturmak için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Durmaz:Şu an 45 kisiyiz. farklı alanlarda çalışan arkadaşlarımızla birlikte 68 kişilik bir ekibiz. Sadece metal işi yapmıyoruz. Aynı zamanda farklı sektörlerde de yer alıyoruz. Oluk, CNC kesimler, metal korkuluklar ve metal merdivenler üreterek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

VAN'A HER ANLAMDA HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Birçok sektörde yaptıkları çalışmalarla Vanda başarılı adımlarla ilerlediklerini belirten Durmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Medikal sektöründe de bir yıldır yerimizi aldık. Van'a her anlamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra; Nükleer ve radyoaktif ilaç taşımacılığı yapıyoruz. Urartu isimli bir peyzaj şirketimiz var. Peyzaj konusunda aktifiz. Onu da bu sene faaliyete geçirdik.

MEMLEKETE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Farklı sektörlerle Vanda istihdam sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Durmaz:Mobilya sektörümüz 2011 yılından bu yana devam ediyor. Bürotime'nin bir buçuk yıldır bölge bayiliğini aldık. Van'ın yanı sıra; Şırnak, Hakkâri, Muş, Bitlis gibi illere de bölge bayiliği kurduk. Metalde toplamda 45 kişi çalışıyor ama bütün yapmış olduğumuz işlerde istihdam alanı oluşturmak, çalışan sayısını arttırmak için mücadele ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla işimizde ilerliyoruz. Biz bu memleketin sevdalısıyız ve bırakmakta istemiyoruz. Aile şirketi olarak; memlekete yatırım yapmaya devam edeceğiz. 

VAN'A HİZMET ETMEK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞTIK
Tüm yatırımcıları Vanda yatırım yapmaya davet eden Durmaz:Geçmişte gecemizi gündüzümüze katıp çok çalışarak ilerledik ve inşallah daha da ilerleyeceğiz. Liseyi bitirdikten sonra askere gittim. Askerliği bitirdikten sonra bir gıda firmasının bayiliğini aldım. Hakkâri, Yüksekova bayiliğini yaptım. Ondan sonra da mobilya sektörüne atıldım ve bir araştırma yaptım. Bu araştırmanın sonunda yılmadan ve yorulmadan Van'a hizmet ederek gecemizi gündüzümüze kattık.


Ben isterim ki bu memlekete yatırım yapılsın. Bir işveren ve üretimci olarak, ülkemizde bulunan tüm yatırımcılara buradan sesleniyorum. Ülkemizin bu zor günlerinde istihdam alanları genişletilmeli ve yatırımcıların memleketimize daha fazla yatırım yapması gerekli. Bu memlekette üretim yapan hiçbir yatırımcı pişman olmayacaktır. " Şeklinde konuştu.
     
RUKİYE  AYDEMİR, SEVDA UZUNYOL - TUBİTTUM HABER MERKEZİ
 

Veysel Durmaz Van