"Vuhan virüsü"ne Dikkat! Van'da da Olabilir

TAKİP ET

 "Vuhan virüsü" Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edildi. Diğer ülkelere de taşma durumu oldukça yüksek olan bu virüs için Türkiye de önlemini almaya başladı.


VAN GAZETESİ/ Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı. Virüs hızla ülkeye yayılmaya başladı. Diğer ülkelere de taşma durumu oldukça yüksek olan bu virüs için Türkiye de önlemini almaya başladı. Halkı bilinçlendirmek amacıyla "Vuhan virüsü" belirtileri hakkında bilgi veriliyor. İşte "Vuhan virüsü" belirtileri;
 "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.
 NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.
 

vuhan virüsü e dikkat! vanda da olabilir van gazetesİ vuhan eyalet virüs türkiye öksürük ishal böbrek yetmezliği böbrek baygınlık vuhan belediyesi belediye hubey sağlık komisyonu komisyon sağlık deniz deniz ürünleri pazarıpazar deniz ürünleri vuhan virüsü