Yapıcıoğlu,"Biz iktidarın ortağı değiliz"

TAKİP ET

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Belki birileri bizi hükümetin ortağı ya da iktidarmış gibi görebilir ama biz iktidarın ortağı değiliz'dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ulusal ve Van Haber yerel basınla kahvaltıda bir araya gelerek genel değerlendirmede bulundu.

Şehrivan Gazetesi muhabiri Fatma Canpolat’ın “Van’daki sorunların çözüme kavuşması için mecliste gündeme getirecek misiniz?” Sorusuna yayın veren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,“Van’a daha önce geldiğimizde Rasim Başkanımızdan Van’ın sorunlarına ilişkin bir dosaya almıştık. Bu sefer geldiğimizde de durum nedir diye sorduk. Pek bir değişiklik yok, geçen geldiğinizde verdiğimiz dosyanın aynısını verebiliriz dediler. Bu üzüntü verici tabi. Sorunların büyük bir kısmının olduğu yerde durması, çözüme kavuşturulamamış olması bizi üzdü. Maalesef Van’ın gerçekliği bu. Belki birileri bizi hükümetin ortağı ya da iktidarmış gibi görebilir ama biz iktidarın ortağı değiliz. Cumhur ittifakında yer aldık fakat icra makamında olan bizler değiliz. Bu sorunların çözümü noktasında elimizden gelen şey sorunları tespit etmek, onlara çözüm önerileri geliştirmek. Daha önceki dönemde de yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bunu Meclis’e girmeden önce sadece basın toplantılarıyla, basın mensupları aracılığıyla hem Van’ın hem de Türkiye’nin gündemine getiriyorduk. Ama inşallah bundan sonra daha fazla imkâna sahip olduğumuza göre bu imkânları da kullanmamız ve Ankara’da da bunları gündeme getirmemiz gerekir. Ama şu hususun altını çizmek istiyorum. Takdir edersiniz ki bizim sadece 4 vekilimiz var ve 81 vilayet var. Biz bu 4 vekille 81 vilayetin tamamının sorunlarıyla ilgilenmek zorundayız. Bunu mazeret olsun diye söylemiyorum. Grup kuracak kadar milletvekili sayısı olmadığı için Meclis’te istediğimiz zaman ya da her gün söz alma imkânımız da yok. İmkân olduğu zaman elbette öncelik sırasına göre memleketin 4 bir tarafındaki sorunları dile getireceğiz. Van’da bizim memleketimizdir. Van’ın sorunlarını da gündeme taşımak, onlara ilişkin çözüm önerileri geliştirmek, bir adım daha ötesine geçerek gündeme taşımak bizim için bir sorumluluk bir mükellefiyettir. Bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Dün Van İl Kongremizi gerçekleştirmek üzere şehrimize geldik. Rasim Başkanımız güven tazeledi. İnşallah önümüzdeki dönemde de yine Van il Başkanlığını yürütecekler. Teşkilatlarımız kısmi bir yenilemeyle önümüzdeki dönemde daha fazla hizmet etme konusunda inşallah gayretlerini arttıracaklar. Hem buranın hem de memleketin geri kalan kısmının sorunlarıyla daha yakından ilgilenme konusunda bir kararlılığı ortaya koydular ve inşallah bunu sürdürecekler. Bugün 23 Ekim Van depreminin 12. yıl dönümü, bu vesileyle 12 yıl önce Erciş'te ve ondan yaklaşık iki hafta sonra Van merkezli olan depremde vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,“Orada bir devlet yok orada bir işgal rejimi var. Birinci adımda bu işgal rejimi devlet olarak tanıyan herkes bu kararından dönmeli, vazgeçmeli ve tanıma işlemini geri almalı. Bütün ilişkileri kesmeli, diplomatlarını çağırmalı. Varsa diplomat kılıklı siyonistler onları da ülkelerinden deport etmelidir. Askeri, siyasi, ekonomik, ticari bütün ilişkide kesilmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden çıkan kararlar bile sözlü olduğu müddetçe bir yaptırıma dönüşmediği müddetçe siyonist rejimi durduramadı. Bundan sonra da durdurmayacak. Sadece kınamayla geçiştirilemeyecek bir vahşet yaşanıyor. Bunu durdurmak için mutlaka somut adımlar atılmalı. Biraz önce söylediğim adımlar bunlardan bir tanesidir. Biz yıllardır söylüyoruz sadece bu yetmez. İnsanlıktan yana safını belirleyen her ülke kendi hava sahasını, kendi kara sularını siyonist uçaklara, siyonist gemilere, siyonist bayrağını taşıyan bütün araçlara kapatmalıdır diyoruz. Bir şey daha söylüyoruz. Dikkat ettiyseniz birkaç kez altını çizerek söyledim. Dedim ki; siyonizm dünyanın en tehlikeli ırkçılığıdır. Bazı ülkelerde ırkçılık yasaklanmıştır. Nazizm yasaktır mesela Avrupa’da. Siyonizm Nazizm'den daha tehlikeli bir ırkçılıktır. Bütün ülkeler kendi kanunlarında ırkçılığın her çeşidinin siyonizm de içinde olmak üzere yasaklandığına dair düzenlemeler ve buna yaptırımlar getirebilirler, getirmelidirler. Ve aynı zamanda daha cesur bir adım atarak bu terör rejimine ve bu terörist hareketlere destek verenleri de teröre destek veren ülkeler kategorisinde değerlendireceklerini kişilere ve devletlere de yaptırımlar uygulayacaklarını söylemelidirler. Bu iki günde olur mu zor. Ama bu yönde adımların atılması için ciddi bir zihni ve teknik altyapı hazırlığı için hemen bugün işe koyulmalıdır” dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber
 

Van iktidar van van haber