Yeşil Sol Parti, Van Erciş'ten tam not aldı

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti düzenlediği Erciş mitingine binler katılım sağladı.

Yeşil Sol Parti düzenlediği seçim mitingleri kapsamında, Erciş ilçesinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla miting düzenledi.
  
Van Gölü’ne nazır sahil şeridinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen miting alanı, Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılırken, mitinge kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.
Büyük coşkunun hakim olduğu alanda ‘ Ya onurlu bir barış ya görkemli bir direniş ‘, ‘ Ne olursa olsun son muhteşem olacak’  şeklinde pankart ve dövizler açıldı.


Tertip Komitesi üyelerinin mitinge katılanları selamlaması sonrasında ilk olarak Yeşil Sol Parti Van İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi konuşma yaptı. Dilekçi konuşmasında devamla "Biz öyle kolay kolay bu günlere, buraya gelmedik. Büyük mücadeleler,  ağır bedellerle buraya geldik. Ve üzerimizdeki baskı, zulüm politikalarının bedelini ağır ödemeye devam ediyoruz. Bu mücadeleyi ve yarattığı bu halkı kimse durduramayacaktır. Siz değerli Erciş halkının bu büyük katılım ve coşkusu önünde saygıya eğilirken; 14 Mayıs günü bu halka düşmanlık yapan sömüren tüm herkese en güçlü cevabı vereceğinizden eminiz ” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,”Van’da 2011 yılında yaşanan depremin üzerinden 13 yıl geçti ama şuan hala 74 ailemiz konteynırlarda yaşıyor. Ve bu yıl 11 ilimizin etkilendiği iki büyük deprem yaşadık. Bu depremler iktidarın beceriksizliği ve yetersizliği yüzünden komple  her açıdan bir felakete dönüştü. Sadece Van ilini etkileyen depremin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, Vanlıların yaralarını saramayan iktidar bu gün çıkmış diyor ki “11 ilde yaşanan depremin tahribatını bir yılda düzelteceğiz” diyorlar.

Deprem bölgesinde halkımızı mağdur ettiler, insanlar cenazelerine ulaşamadılar, ölülerini gömemediler, bu halk sizlerin onlara yaşattığı acıları asla unutmayacaktır. “ diyerek Van halkının da 13 yıl öncesinden bu güne kadar yaşanan mağduriyetlerini unutmayacaklarını ifade etti.

Mithat Sancar, “Ülkede birileri sefa içinde yaşarken birileri de yaşadığı yoksulluğun bedelini canıyla ödüyor. Sınır kenti olan Van’da ticareti bitirdiler, tarım hayvancılık bitti. Vanlı gençlerin tek çaresi olarak önüne batı illerindeki inşaat alanlarında çalışma seçeneğinden başka hiçbir seçenek tanınmıyor ve her yıl on binlerce gencin ailesini, sevdiklerini bırakıp gittiği gurbet ellerinde her yıl onlarca genç inşaatlardan düşerek feci şekillerde canını veriyor. Daha dün  İstanbul Kadıköy’de bir gencimiz Kürtçe şarkı söylediği için ırkçı bir saldırıya uğradı ve oracıkta katledildi. Bizler bu ülkede hiçbir zaman zulme boyun eğmedik, haksızlığa, baskıya boyun eğmedik ve artık şimdi kazanma zamanı diyoruz. Yeşil Sol Parti listeleriyle meclise 100 milletvekiliyle gireceğiz. Yeşil Sol Partiyle beraber ülkedeki tüm kadınlar, gençler, emekçiler, yoksullar ve herkez hep birlikte kazanacak. Bu ülkeye onurlu ve kalıcı bir barışı biz getireceğiz. Bu inançla tüm Van halkını özelde de emektar Erciş halkını saygıyla selamlıyor, 14 Mayıs’ta en büyük cevabı vereceğinize inanıyoruz.” dedi.
  
Yapılan konuşmaların ardından miting, Sanatçı Baran Bozel’in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Mitinge katılanalar, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP, DBP,Yeşil Sol Parti İl ilçe eş başkanları, PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez ile Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayları Gülderen Varlı, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Havin Kiye, Zülküf Uçar, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar, Taylan Ertaş  tam kadro katıldı. 

Van haber – HDP – Ali Gönülçeken

Van Mithat Sancar Menice Gülmez Gülderen Varlı Gülcan Kaçmaz Havin Kiye Zülküf Uçar Sinan Çiftyürek Mahmut Dindar Taylan Ertaş Erciş Yeşil Sol Parti