YKS Sonuçları Açıklandı Sıra Tercihlerde

TAKİP ET

27-28 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçları ÖSYM internet sitesinden T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebiliyor. Sonuçlar ÖSYM takvimine göre bir gün önce açıklanmış oldu

27-28 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar YKS sonuçlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinden T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebiliyor. Sonuçlar ÖSYM takvimine göre bir gün önce açıklanmış oldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sonuçların açıklanmasının ardından Twitter hesabından 2020-YKS sayısal verilerini de paylaştı. Bu yıl Corona virüsü salgını altında düzenlendiği için öğrenci ve velilerin tepkisine yol açan YKS’nin ilk oturumu olan TYT’ye (Temel Yeterlilik Testi) 2 milyon 296 bin 138 aday katılırken, ikinci oturum sınavları olan AYT’ye (Alan Yeterlilik Testi) 1 milyon 672 bin 376 aday, YDT’ye (Yabancı Dil Testi) 105 bin 579 aday girdi.

Birinci sayısı arttı

Bu yıl sınavda birinci olan aday sayısı geçtiğimiz yıla göre arttı. TYT’de 5, AYT sözel puan türünde 1, eşit ağırlıkta 1, sayısalda 3, YDT’de ise 5 birinci çıktı. Şampiyonların illeri ise şöyle: TYT birincileri: Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir.