YYÜ'de Bahar Dönemi Alım İlanları Başladı

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 2022-2023 Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alım İlanları Başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA AŞAĞIDAKİ ESASLAR UYGULANIR:
 

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Koşulları
1. Tezli yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların; lisansüstü programın öngördüğü bir lisans diplomasına ve ALES’ten, başvurdukları lisansüstü programın gerekli gördüğü puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir.

2. Tezli yüksek lisans giriş sınavında öğrencinin başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının %20’si ve mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi notunun
%30’u toplanarak hesaplanır.
Sınavın değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi sonucundan en az 50 puan alması gerekir.

Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl ve yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilan edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir.
3. Bilim Sınavı/Mülakat yapmayacak olan tezli yüksek lisans programları başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının %50’si toplanarak hesaplanır. Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl ve yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilan edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir.
Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Koşulları
1. Tezsiz (İ.Ö.) yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların; lisansüstü programın öngördüğü bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Bu program için mülakat/yetenek
sınavı yapılmayacak olup lisans not ortalamasına göre sıralama yapılacaktır.
2. Eğitim Yönetimi Bilim Dalı Tezsiz yüksek lisans programı süresi kapsamında öğrenci alacağı her bir kredi için 300 (üçyüz) TL ödeyecektir. Program kapsamında en az 30 kredi 60 AKTS almak zorunludur. Programın dönemlik ücreti 4.500 (dörtbinbeşyüz) TL olup, toplam ücreti 9.000 (dokuzbin) TL’dir.

Programın toplam ücreti mevzuat gereği iki eşit taksit halinde kayıt aşamasında alınmaktadır.
3. Eğitimde Kariyer Yönetimi ve Planlaması Bilim Dalı Tezsiz yüksek lisans programı süresi kapsamında öğrenci alacağı her bir kredi için 200 (ikiyüz) TL ödeyecektir. Program
kapsamında en az 30 kredi 60 AKTS almak zorunludur. Programın dönemlik ücreti 3.000 (üçbin) TL olup toplam ücreti 6.000 (altıbin) TL’dir. Programın toplam ücreti mevzuat gereği iki eşit taksit halinde kayıt aşamasında alınmaktadır.

4. Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı Tezsiz yüksek lisans programı süresi kapsamında öğrenci alacağı her bir kredi için 200 (ikiyüz) TL ödeyecektir. Program kapsamında en az 30 kredi 60 AKTS almak zorunludur. Programın dönemlik ücreti 3.000 (üçbin) TL olup toplam ücreti 6.000 (altıbin) TL’dir. Programın toplam ücreti mevzuat gereği iki eşit taksit halinde kayıt aşamasında alınmaktadır.

5. Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı Tezsiz yüksek lisans programı süresi kapsamında öğrenci alacağı her bir kredi için 200 (ikiyüz) TL ödeyecektir. Program kapsamında en az 30 kredi 60 AKTS almak zorunludur. Programın dönemlik ücreti 3.000 (üçbin) TL olup toplam ücreti 6.000 (altıbin) TL’dir. Programın toplam ücreti mevzuat gereği iki eşit taksit halinde kayıt aşamasında alınmaktadır.

6. Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az 2 yarıyıl en çok 3 yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir. Ayrıca öğrenciler başarısız olunan her ders için kredi başına ücret ödemek koşuluyla azami süreler içerisinde bir sonraki dönem ders alabileceklerdir.
 

Doktora Programına Başvuru ve Kabul Koşulları
1. Doktora programlarına başvurabilmek için adayların, lisans, tezli yüksek lisans diplomalarına sahip olmaları ve ALES’ ten başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana, YÖK tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından en az 55 puana sahip olmaları gerekir. (Lisansüstü programlar bu puanları yükseltebilirler.)

2. Sınavların değerlendirmeye alınabilmesi için adayın mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi sonucundan en az 50 puan alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 65 ve daha yukarı olan asil/yedek adaylar, puan sırasına göre ilan edilen kontenjan dahilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asil adaylardan kayıt yaptırmayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.

3. Yüksek lisans derecesiyle doktora programına başvuran adayların giriş sınavında başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının %15’i ve yüksek lisans not ortalamasının %15’i ile mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi notunun %20’si toplanarak hesaplanır. Sınavların değerlendirmeye alınabilmesi için adayların mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi sonucundan en az 50 puan alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 65 ve daha yukarı olan asıl/yedek adaylar, puan sırasına göre, doktora programında ilân edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.
 

Diğer Hususlar ve Değerlendirme
1. Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. (20.04.2016 tarihli Resmi Gazeteye istinaden anılan tarihten önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hariç.)

2. Programlara alan dışı öğrenci kabulü halinde Bilimsel Hazırlık Ders Programı uygulanabilecektir. Bilimsel hazırlıkta geçen süre azami süreye dâhil değildir.

Ön Kayıt Başvuru Yeri ve Tarihi
4. Ön kayıt için Üniversitemiz sayfasında açılan Enstitü Ön Kayıt Sistemi veya doğrudan (http://enstitubasvuru.yyu.edu.tr) adresine girilerek online olarak başvuruların yapılması gerekmektedir. Adayların başvurularını yapabilmeleri için öncelikle ilgili sayfaya girildikten sonra “Kaydol” linkinden kullanıcı adı ve şifre oluşturmaları gerekmektedir. Daha sonra “Üye Giriş Sayfasına Git” linkinden başvuru formlarını doldurabilirler.
5. Adayların ön kayıt sistemindeki formu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Eksik doldurulan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
6. Mezun olunan bölüme ait notlar 100’lük sisteme uygun olarak girilmelidir. 100’lük sistem dışında, 4’lük, 3’lük, harfli sistem vb. bir sisteme göre notların hesaplandığı programlardan mezun olan adayların, mezun oldukları kurumdan varsa, not ortalamalarının 100’lük sistemde karşılığını gösteren notu girmeleri gerekmektedir. Anılan karşılık gösterir notu (daha sonra ibrazı istenecektir) getiremeyen adayların transkriptleri YÖK dönüşüm tablosuna göre çevrilecektir. Başvuru tarihleri geçtikten sonra getirilen belgeler (mezun olunan üniversitelerden belge alınmış olsa bile) işleme konulmayacaktır.
7. Başvurular online elektronik sistem üzerinden yapılacağından posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 

ÖNEMLİ NOT 1: Başvuru evraklarına esas teşkil eden tüm bilgi ve belgelerin doğruluğu adayların sorumluluğu altındadır. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan gerçeğe aykırı
beyanda bulunduğu tespit edilen adayın kaydı yapılmayacak, kaydı yapıldıktan sonra tespit edilse dahi kayıt işlemi iptal edilecektir.
 

ÖNEMLİ NOT 2: Bilim Sınavı / Mülakat yapmayacak olan tezli yüksek lisans programlarının başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının %50’si toplanarak hesaplanır. Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl ve yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilan edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.
 

ÖNEMLİ NOT 3: Tezsiz yüksek lisans programlarının toplam ücretleri mevzuat gereği iki eşit taksit halinde kayıt aşamasında alınmaktadır.
 

Gerekli Belgeler :
1. Mezun olduğu program / programların diploması veya çıkış belgesi.
2. Mezun olduğu programın transkripti.
3. ALES sonuç belgesi (geçerliliği 5 yıldır). (18.01.2018 tarihi ve sonrasında olan ALES puanları geçerlidir)
4. Yabancı Dil Belgesi (dil şartı aranan yüksek lisans programları ve doktora programları için gereklidir)
5. 2 adet fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş)
6. Kimlik fotokopisi
7. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi
* ALES puanı belirtilmeyen bölümler için, öğrencinin mezun olduğu lisans programının gerektirdiği puan türünün ALES puanı aranacaktır.

Başvuru Tarihleri: 02 Ocak – 13 Ocak 2023 günü saat: 17.00’ a kadardır.

YAZILI / MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHİ
1. Bilim Sınavı / Mülakat yapmayacak olan programlar not ortalamasına esas olarak öğrenci kabul edecektir.


2. Sınav yapacak olan programların bilim sınavı ve mülakatları Eğitim Fakültesinde ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.
3. Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı programının bilim sınavı ve mülakatları Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğünde yapılacaktır.
4. Sınav Tarihi: 18 Ocak 2023 Salı günü, Saat 10.00

Kesin Kayıt Şekli ve Tarihleri:
Kesin Kayıt Tarihleri: Asil Adaylar : 23 - 27 Ocak 2023
Yedek Adaylar : 30 Ocak - 01 Şubat 2023

Van Gazetesi haber


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Yukseklisans YYÜ ALES Lisans