Zahir Kandaşoğlu, Van bunu hak etmiyor!

TAKİP ET

Van'da uçak seferleri az ve uçak bilet fiyatları yüksek olunca vatandaşlar bölge illerine bağlı havalimanına giderek yolculuk yapıyor.

Van’da uçak seferleri az ve uçak bilet fiyatları yüksek olunca vatandaşlar bölge illerine bağlı havalimanına giderek yolculuk yapıyor.

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kentte ki hava ulaşımı sorununa değinerek Van’ın bu durumu hak etmediğini söyledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan istatistiklere göre ayın zam şampiyonu uçak bilet fiyatları oldu. Rize, Artvin gibi illerde hava limanının açılmasıyla lobisi en düşük illerden uçak çekildi. Van’da kurum ve kuruluşlar arasında birlik, beraberliğin olmaması ve kentte ki lobi eksikliği nedeniyle çekilen uçakların yeri doldurulamazken uçak bilet fiyatları yurt dışı fiyatlarına kafa tutuyor. 

“VAN’IN UÇAK SORUNU ULUSLARARASI SORUN HALİNE GELDİ”
Yıllardan beridir kentte yaşanan uçak sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını dile getiren Van Ticaret Sanayi İş Dünyası VATSO Dernek Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “ Van’daki uçak sefer sayıları ve uçak bileti pahalılığı artık uluslararası bir sorun haline geldi. Kentimiz binlerce turist alan bir kent. Tatil için Van’a gelmek isteyen vatandaşlar Van’a gelecek uçak bulamıyor. Uçaklarda yer bulabilen vatandaşlar ise bilet pahalılığından vazgeçip Van’a gelmek istemiyorlar. Van’ın zaten sadece 3 ay yaz sezonu var. Onu da kendi ellerimizle geri itiyoruz. Kente gelmek isteyen turistlerin gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yıllardan beridir sesimizi duyuramadık. Hakikatten yetkililerin artık buradaki vatandaşların sesine çözüm bulması gerekiyor. Bu sorunun derhal çözülmesi mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“VAN BUNLARI HAK ETMİYOR”
1 milyonu aşkın nüfusun olduğu kentin, 2022 yılında uçak sorunuyla gündeme gelmesinin üzücü bir durum olduğuna değinen Kandaşoğlu, “Van bunları hak etmiyor” diyerek tepki gösterdi. Kandaşoğlu, “ Van’dan Ankara’ya, İstanbul’a hastalarını götüren vatandaşlarımız var. Acil hastası olup gitmek isteyen vatandaş gidemiyor. Uçakta yer bulamıyor. Bazen uçak için günlerce bekleyen insanlar var. Van bu olanları hak etmiyor. Büyükşehir statüsünde olan Van, 2022 yılında hala sefer sayılarını konuşuyor. Van’da bu sorunun derhal çözülmesi gerekiyor. Van milletvekillerinin harekete geçmesi lazım. Bunu her gün konuşmanın, aynı konu üzerinde dönüp durmanın anlamı yok.” Şeklinde konuştu.
 

uçak van haber uçak seferi uçak bilet fiyatları zahir kandaşoğlu