Zelenskıy: Üçüncü Dünya Savaşı Çıkacak Ve Çok Geç Olacak

TAKİP ET

Vladimir Putin'in talimatıyla Ukrayna topraklarında başlatılan harekat ve kısa sürede kanlı bir savaşa dönüşen çatışmaların ilk gününden bu yana iki ülke arasında kurulacak en üst düzey temas bugün Türkiye'de gerçekleşiyor.

Vladimir Putin'in talimatıyla Ukrayna topraklarında başlatılan harekat ve kısa sürede kanlı bir savaşa dönüşen çatışmaların ilk gününden bu yana iki ülke arasında kurulacak en üst düzey temas bugün Türkiye'de gerçekleşiyor.

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları bugün Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun refakatinde bir araya gelecek. Dünya basınında büyük ses getiren görüşme için barış için ilk üst düzey temas ve Türkiye'nin arabuluculuğunda barış için büyük umut şeklinde manşetler atıldı. Diğer yandan Ukrayna'dan çarpıcı bir Çernobil açıklaması geldi.

SON DAKİKA 

Rusya Ukrayna savaşı bugün dünyada tüm gözlerin Türkiye'ye çevrildiği sıcak gelişmelerle devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya'da bir araya gelecek. Büyük ses getiren ve Rusya Ukrayna savaşının başladığı günden bu yana gerçekleşen ilk üs üst düzey görüşme olan bu zirve için dünya medyası ve uluslararası ajanslar 'Barış için bugüne kadarki en büyük girişim' yazdı.

Öte yandan Rusya Ukrayna savaşı 14'üncü gününe girerken, son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya, Kiev üzerindeki baskısını ve savaşın şiddetini artırırken başkentin düşmek üzere olduğu belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de yaptığı son dakika açıklamasında son ana kadar direneceklerini ve kazanacaklarını söyledi. Rusya Ukrayna savaşında Rus ordusunun eline geçen Çernobil'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çernobil Nükleer Santrali'nin elektrik şebekesi ile bağlantısı koptu. 48 saat içinde nükleer sızıntı yaşanabileceği açıklandı.

ZELENSKIY: ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK VE ÇOK GEÇ OLACAK

Savaşa dair kritik açıklamalarda bulunduğu öğrenilen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy "Üçüncü dünya savaşı başlayacak ve ancak o zaman uçuşa yasak bölge oluşturacaksınız. Ama çok geç olacak" dedi.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, İngiliz televizyonu SKY News'le röportaj yapan Zelenskiy "Hava sahası kapatılmazsa milyonlar ölecek" şeklinde konuştu.

























Kaynak: SABAH
 

RUSYA rusya ukrayna savaş zelenskıy