Reklam
Reklam
Reklam
VAN HABER
31 Ekim 2021 - 22:36
Güncelleme: 31 Ekim 2021 - 22:40

Akalın,Hedef sanayideki tüm üyelere MYK belgesi vermek

31 Ekim 2021 - 22:36
Güncelleme: 31 Ekim 2021 - 22:40

Geri dönüşümcülere MYK belgesi veren Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Akalın, “Hedefimiz 2022 yılı sonuna kadar tüm üyelerimizi belgelendirmektir.” dedi.

TAKİP ETTAKİP ET
Akalın,Hedef sanayideki tüm üyelere MYK belgesi vermek
Hedef sanayideki tüm üyelere MYK belgesi vermek 

Pandemi sürecinden önce planlanan mesleki yeterlilik kurslarını ertelemek zorunda kaldıklarını söyleyen Akalın, “Süreç biraz normale dönünce esnaf ve sanatkarımızın belgelerini almaları için harekete geçtik ve yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf ettik. Gerekli kurslar ve sınavlar düzenlenmek suretiyle esnaf ve sanatkarımız için gerekli olan bu belgelerin alınması imkanını sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2022 yılı sonuna kadar sanayide bulunan tüm meslek alanlarında MYK belgesi vermesi hedefliyoruz.” dedi. 

Vali Bilmez ve VANESOB Başkanı Berge’ye teşekkür etti  
Akalın, “Her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanında olan Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve planlama sürecindeki emekleri ve esnafımıza gösterdiği yakınlık nedeniyle Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanımız Sayın İsa Berge’ye teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Metal kesim kursuna katılan ve sınavı başarıyla geçip MYK belgelerini alan esnaf, artık güvenli ve yasal bir şekilde çalışabilecek. Belge sayesinde yasal olarak eleman çalıştırılabilecek ve eleman yetiştirilebilecek. Ustalığını yaptığı işin belgesini alan esnaf, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın’a teşekkür etti.