2018 FUARLARI START ALIYOR

TAKİP ET

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van'ın; coğrafik konumu, stratejik önemi, tarihi ve doğası ve üretim değerlerinin bölgeden yapılan ihracatı, ekonomiye olan katkısı dikkate alındığında bölgenin çekim merkezi olarak öne çıktığını ifade etti.

Güler, “Ajans Asya Fuarcılık olarak  Van’da 2010 yılında düzenlediğimiz ilk fuar projesinden 2017 yılı sonuna kadar başarı ile gerçekleştirdiğimiz toplam 25 fuar ile bölgenin kalkınmasında önemli rol üstlenmiştir Yılların deneyimi, bilgi birikimi ve fuarcılık alanında güvenilir hizmet anlayışı ile verimli buluşmalara ev sahipliği yapıyoruz. Bölgenin ticaret merkezi Van’da 2010 yılından 2017 yılı sonuna kadar 8 ülkeden iki bin altı yüz  firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlediğimiz . 25 fuar projesiyle Ortadoğu ülkelerinden ve yurt genelinden gelen bir milyon üç yüz  bin ziyaretçiyi ağırlayarak, hem Van hem de bölge ekonomisine katkı sağladık. Ayrıca toplam ziyaretçinin yüzde 20’sinin şehir dışından geldiğini var sayarsak şehir ekonomisine de ayrıca katkı sağlamıştır” dedi.

 

“2018 YILINDAKİ FUARLARLA BÖLGE TİCARETİNE YÖN VERECEĞİZ”

Ajans Asya Fuarcılık Olarak 2017 yılında organize etiğimiz 4 fuar ile fuarcılık anlamında başarılı bir yıl geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. 2017 yılında yaklaşık 450 firmayı 167.000 ziyaretçi ile buluşturarak ilimiz ve bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağladık. Hedefimiz  2018 yılında yurt içinde  7 yurt dışında  2 fuar düzenlemektir. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Güler, 2018 yılında da  Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı,  İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı, Uluslararası Ar-Ge ve İnovasyon Eğitim ve Kariyer  Fuarı, Yenilenebilir Enerji Fuarı, Uluslararası Van Turizm Fuarı ve Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı düzenleneceğini ve fuarlarda sektörlerin lider markaları ile alıcılarının Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi çatısı altında buluşturulacağını kaydetti.  Güler Ayrıca Ekim ayında Urumiye’de Sanayi ve Ticaret Fuarı, Kasım Ayı İçinde Tebriz’de Turizm Fuarı Düzenlemeyi hedeflemekteyiz dedi.

 Bunlardan ilki olan

 1. Van Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı ile 29 Mart 31 Mart tarihlerinde  Start Veriyoruz.

Van Tekstil fuarı bölgemizde ilk defa yapılan bir fuar. Malumunuz bölgede son yıllarda tekstil sektöründe belirli olumlu gelişmeler olmaktadır. Bizde bunu değerlendirmek ve yeni pazarlar oluşturmak komşu ülke pazarlarına girmeklerini sağlamak amacıyla organize etmekteyiz.

Bağlantı odaklı kurguladığımız fuarımızın katılımını kısıtlı tutarak verimliliğini artırmak istedik.             Bu fuarımıza bölgeden ve ülke genelinden bir çok  firma katılım göstermiştir.  3 gün devam edecek fuarda önemli bağlantıların olacağını beklemekteyiz. Fuara tekstil sektörü ve ev tekstili sektörlerinde bölge ve ülke genelinde  iştigal eden üretici bayii ve distribütörler  ile birlikte perakende satış yapan  firma yetkililerini  ziyaretçileri olarak davet ettik. Aynı zamanda Komşu ülkemiz olan İran İslam Cumhuriyetin den 50 kişilik alım heyeti getiriyoruz gene fuar özelinde Kapıköy’ün bağlı olduğu Hoy belediye Başkanı ve 30 kişilik ekibi ile birlikte Misafir edeceğiz. Bu önemli organizasyona herkesi fuarı görmeye davet ediyoruz. 

 29 Mart Perşembe Saat 14.00 teki açılışa herkesi davet ediyoruz dedi.

 

Saygılarıımla

Süleyman GÜLER 

Ajans Asya Fuarcılık Yön.Kur.Bşk.