85. yıllarını Van'da İftar Programı ile Kutladılar

TAKİP ET

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 85.yıl dönümü Van'da İftar programıyla kutlandı Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) Kuruluşunun 85.Yıl dönümü münasebetiyle Van Ferit Melen Havalimanında, personel yemek salonunda iftar programı düzenlendi.

 

İftar programı öncesinde konuşma yapan  Van Ferit Melen Hava limanı Müdürü Hakan  ŞEHRİBANOĞLU şunları belirtti;

 

ŞEHRİBANOĞLU ''1933 Yılından Bu Yana Faaliyet Gösteren Ve Türk Sivil Havacılık Sektörünün Altyapısını Oluşturan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 1984 Yılından Bu Yana Faaliyetlerini Kamu İktisadi Teşebbüsü Olarak Devam Ettirmektedir.. 

 

Kuruluşumuz Türkiye Havalimanlarının İşletilmesi, Yönetimi Ve Hava Seyrüsefer Hizmetlerinin Verilmesi Ana Görevlerini Başarıyla Sürdürerek Çağdaş Uygulamalar Geliştirmekte Ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilâtı Başta Olmak Üzere Avrupa Teşkilâtı, Uluslararası Havalimanları Konseyi Gibi Uluslararası Kuruluşlara Üye Olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sektörün Küresel Çapta Parlayan Yıldızı Haline Gelmiştir..

 

Bu Çerçevede Havalimanımız 1943 Yılında Hizmete Açılmış Ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tarafından İşletilen Sivil Kategorideki İlk Havalimanlarındadır. Havalimanımız Her Geçen Aylık Ve Yıllık İstatistik Oranlarında Durmadan İleriye Doğru Bir Yükseliş İle Hizmet Vermektedir.

 

Havalimanımızda Bir Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre Yolcu Hizmetinde % 19 Uçak Trafiğinde % 26 Ve Yük Trafiğinde İse % 13 Artışa Ulaşılmıştır.

 

Bu Kapsamda Kurumumuza Hizmet Eden Emeklilerimize, Çalışanlarımıza, Paydaşlarımıza Ve Bu Etkinlikte Emeği Geçen Arkadaşlarıma Teşekkür Eder Saygılar Sunarım.'' diyerek konuşmalarını bitirdi.