Adana'da Yangın: Vatandaşlar Çatıda Mahsur Kaldı

TAKİP ET

Adana'da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında merdivenleri duman kaplayınca, bir çok kişi apartmanda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, apartmanda mahsur kalan 4 aylık bir bebek ve çok sayıda yaşlı ve yatalak kişinin yanı sıra obezite hastası bir kişiyi de balkondaki demirleri keserek kurtardı.

Adana’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında merdivenleri duman kaplayınca, bir çok kişi apartmanda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, apartmanda mahsur kalan 4 aylık bir bebek ve çok sayıda yaşlı ve yatalak kişinin yanı sıra obezite hastası bir kişiyi de balkondaki demirleri keserek kurtardı.


Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’nde bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın bodrum katında eski kalorifer borusundan çıkan kıvılcımdan yangın başladı. Yangın kısa sürede apartmanın bütün bodrum katını sardı. Vatandaşlar hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Apartmandaki bazı vatandaşlar yangını fark edip kendini dışarı attı. Ancak bir süre sonra apartmanın merdivenlerini yoğun bir duman kapladığı için apartman sakinleri mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Bu sırada vatandaşlar balkonlara çıkıp yardım istemeye başladı. Yaşlı ve yatalak apartman sakinleri için yangın merdiveni ile kurtarma seferberliği başlatıldı. İtfaiye ekipleri balkondan yardım isteyen vatandaşları daha güvenli olduğu için çatıya gönderdi. Bir süre sonra çatıdaki vatandaşlar merdiven ile aşağı indirildi.


Bu arada, bir anne ve 4 aylık Defne isimli bebeğinin mahsur kaldığı öğrenildi. Hemen itfaiye ekipleri anne ve bebeğini kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye merdiveni ile anne ve bebeğe ulaşılarak aşağı indirildi. Bebeğe sağlık görevlileri tarafından dumandan etkilenme ihtimaline karşılık oksijen takviyesi yapıldı.


Öte yandan, obezite hastası bir kadın, itfaiye erleri tarafından balkon demirleri kesilerek güçlükle çıkartılabildi. Apartmanın üçüncü katında oturan Nuray Güldal, balkonun demir kesme makinesiyle açılarak sedye yardımıyla güçlükle kurtarabildi.


(İHA)