Ak Partili Turan Hdp'yi Topa Tuttu

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda HDP'lileri eleştirerek, "Biz sizlerden şunu hiç duymadık; 'Ey örgüt teröristsiniz. Barış süreci varken, şehit haberleri gelmesin' demediniz. Hiç siz 'gençlerin zorla alınarak, dağa götürüyorsunuz 'yapmayın' demediniz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda HDP’lileri eleştirerek, "Biz sizlerden şunu hiç duymadık; ’Ey örgüt teröristsiniz. Barış süreci varken, şehit haberleri gelmesin’ demediniz. Hiç siz ’gençlerin zorla alınarak, dağa götürüyorsunuz ’yapmayın’ demediniz" dedi.


TBMM Genel Kurulu’nda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerinin son gününde AK Parti adına konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, operasyonların 7 Haziran’dan sonra başlamadığını vurgulayarak, "7 Haziran’dan önce ve sonra PKK’nın defaatle saldırısı, defaatle terörle ilgili çalışması oldu. Bu çalışmalara rağmen, iyi niyetle görüşmelere rağmen, tüm AK Parti iktidarının risklerine rağmen, yüz yıllık sorunu çözelim, sadece güvenlik bölgesi olamaz dememize rağmen küresel güçlerin oyuncağı haline gelen siyasi güçler ve terör örgütleri maalesef değerlendirilemedi. Utanmadan, sıkılmadan ’barış sürecini AK Parti iktidarı bitirdi’ dediler" ifadelerini kullandı.


24 Temmuz’da 11 güvenlik görevlisi şehit olduğunu hatırlatarak HDP’yi eleştiren Turan, "O zaman biz sizlerden şunu hiç duymadık: ’Ey örgüt teröristsiniz. Barış süreci varken, şehit haberleri gelmesin’ demediniz. Hiç siz ’gençlerin zorla alınarak, dağa götürüyorsunuz ’yapmayın’ demediniz. Hiç siz sivilleri, vatandaşlarımızı öldürenlere ’dur’ demediniz. Hiç siz o kazılan çukurlara ’yapmayın’ demediniz. O zaman barış demediniz. Şimdi barış demek barış sürecini kirletmekten başka bir şey değil. Oradaki çalışmalar Kürtlerin de rahatlaması için, Türklerin de rahatlaması için son terörist temizlenene kadar devam edecek. Saz çalan genel Başkan var. 122 tane ’sokağa çıkın’ beyanı var. Siz hangi barıştan bahsediyorsunuz" diye konuştu.


(İHA)