Başınızı Kandil'in Kayalarına Vura Vura Kandil'i Siz Yıkacaksınız

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP'lilerin 'Kandil'i sizin başınıza yıkacağız' dediklerini belirterek, HDP'lilerin yürüttükleri siyaset ile başlarını Kandil'in kayalarına vura vura Kandil'i kendilerinin yıkacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP’lilerin “Kandil’i sizin başınıza yıkacağız” dediklerini belirterek, HDP’lilerin yürüttükleri siyaset ile başlarını Kandil’in kayalarına vura vura Kandil’i kendilerinin yıkacağını söyledi.


TBMM Genel Kurulu’nda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP sıralarına dönerek, “HDP’liler Türkiyelileşme iddiasındaydı, vaz mı geçtiniz?” diye sordu. Çukur siyasetinin meşru siyaset haline getirilmek istendiğini kaydeden Bostancı, “Örgüt, üyesini çukura soktu yetmedi, meşru siyasetin temsilcileri de kendilerini çukura sokmak istiyorlar. Yetmedi Türkiye’yi de o çukura sokmak istiyorlar. O çukura Türkiye girmeyecek” diye konuştu.


HDP’nin kullandığı dil üzerinden kardeşlik kurulamayacağını kaydeden Bostancı, “HDP’liler Türkiyelileşme iddiasındaydı, vaz mı geçtiniz? Ankara saldırısında 29 kişiyi katletmiş olan insanın taziyesine gidiliyor. Siz böyle bir taziyeye gittiğinizde bu ülkedeki on milyonlarca insan ile herhangi bir şekilde bağ kurma, onlara bir söz söyleme hakkını kaybettiğinizi bilmiyor musunuz, nasıl Türkiyelileşeceksiniz? ‘Keskin Türk nişancı 6 aylık Kürt bebeği öldürüyor’ dediniz. Böyle bir dil üzerinden kardeşlik kurulabilir mi? Devletin yaptığı teröristle mücadeledir, siz burada herhangi bir siyasetçiden, ‘Kürt terörist’ diye bir laf duydunuz mu? Duymazsınız, çünkü bizim için terörist teröristtir, Kürtler de kardeşimizdir” şeklinde konuştu.


Bostancı, HDP’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:


“HDP çukur siyasetine destek vererek aslında kucakladığı patlayıcılarla birlikte demokratik siyaset zeminine karşı bir intihar teşebbüsünde bulunuyor. Böyle giderse HDP’nin taziyesine gidecek kimse kalmayacak. Burada bir arkadaşınız dedi ki, ‘Kandil’i sizin başınıza yıkacağız’ dedi. Bana kalırsa öyle olmayacak. Siz yürüttüğünüz bu siyasetle başınızı Kandil’in kayalarına vura vura Kandil’i siz yıkacaksınız, kendinizi de o çukurlara gömeceksiniz.”


(İHA)