Halk Onları 'anayasa Kaçkını' Olarak Tanımlayacaktır

TAKİP ET

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "Bütün partilerin yeni anaysa sürecinde katılımda bulunmasını istiyoruz. Masadan kaçanları halk 'anayasa kaçkını' olarak tanımlayacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "Bütün partilerin yeni anaysa sürecinde katılımda bulunmasını istiyoruz. Masadan kaçanları halk ’anayasa kaçkını’ olarak tanımlayacaktır" dedi.


Beştepe ile hükümet arasında Cerattepe konusunda görüş ayrılığı olduğu iddialarını değerlendirdi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.


Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymadığını ifade eden açıklamalarına ilişkin "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getiren dönemin Başbakanı Erdoğan’dır. Herkes kendi görüşünü dile getirebilir. Bu görüşlerini Anayasa Mahkemesi kararını aldıktan sonra açıklamıştır. Yoksa Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuruları ortadan kaldırmaya yönelik bir konuşma değildi" dedi.



CERRATTEPE MESELESİ


"Cerrattepe meselesi nedeniyle Hükümet ile Beştepe arasında görüş ayrılığı var mı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Hükümet ile Beştepe arasında görüş ayrılıkları varmış gibi bir takım algı operasyonları yapılmaktadır. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımızın görüşleri hükümetimizin görüşleri ortadır. Gezi Parkı üzerinden yaşadığımız bir gelişme var. Başlangıçta bazı kişilerin samimi bir şekilde ortaya koyduğu eylemlerin kısa sürede rotasından nasıl saptığı, Türkiye’nin sokaklarının yakılıp yıkıldığını hep beraber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, Gezi olaylarına gönderme yaparak Cerattepe’yi öyle değerlendirmiştir"ifadelerini kullandı.




BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI


Yeni Anayasa yapma sürecine de değinen Kurtulmuş, "Bütün anayasalarımız askerlerin zoruyla yapıldı. Türkiye’nin birinci ihtiyacı yeni anayasadır. Millet kaçanı ’Anayasa kaçkını’ olarak tanımlar. Bu süreçte anayasanın nasıl yapılacağı belli. Bu süreçte herkes samimi olarak eteğindeki taşlarını dökmesini ümit ediyoruz.Kim ne tür bir anayasa istiyorsa herkes görüşlerini dile getirsin. Parlamento bu süreci devam ettirmek durumunda" diye konuştu.