Liderlerden Bayram Namazı Çıkışı Önemli Açıklamalar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP ldieri Devlet Bahçeli, bayram namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP ldieri Devlet Bahçeli, bayram namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu.


Bayram Namazını İstanbul Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde kılan Erdoğan, Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili olarak: 30 kişinin tutuklandığını, olayın DAİŞ çerçevesinde olduğunu söyledi.



"Son tutuklamalarla birlikte şuan 30 tutuklanan var. Bu tutuklananlarla birlikte geleceğe yönelik bir çok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu ipuçları ile birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir.



Olay tabi ki tamamen DAİŞ çerçevesi içerisinde metotları ile yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte"



Erdoğan, Mısır ile ilgili bir soruyu da "Mısır halkıyla herhangi bir sorunumuz yok. Mısır halkı kardeşimiz. Mısır’daki sorun yönetimle olan sorun. Özellikle liderle olan sorun" şeklinde yanıtladı.


(İHA)



Başbakan Binali Yıldırım da bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. ’terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok’ diyen Yıldırım, terörle mücadelenin süreceğini, terörü ülkenin gündeminden kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



Bayram namazını Ankara’da Ümitköy’de bir camide kılan Bahçeli ise ardından Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Parti içi muhaliflere yüklenen Bahçeli, ’Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla MHP’de bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyun bozulacaktır’ ifadelerini kullandı.


bahçeli, Kurultay için en makul tarihin 18 Mart 2018 olduğunu söyledi.