Sadri Alışık Doğum Gününde Kabri Başında Anıldı

TAKİP ET

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, 91'inci doğum gününde ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, 91’inci doğum gününde ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.


Turist Ömer tiplemesiyle hayatımızda yer eden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi, ünlü devlet tiyatrocusu Sadri Alışık, 1995 yılında Karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetmiş ve Zincirlikuyu Mezarlığında defnedilmişti. Yeşilçam’da çok sayıda filmde rol alan Sadri Alışık, 91’inci doğum gününde oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı. Duygusal anların yaşandığı anma törenine oğlu Kerem Alışık’ın yanı sıra torunu Sadri Alışık ve Yeşilçam’ın usta isimleriyle birlikte çok sayıda seveni katıldı.


İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ise her yıl olduğu gibi bu yılda, Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı ve kendi aracı olan 1957 model Chevrolet Belair marka aracını mezarı başına getirdi. Ünlü isimler ve sevenleri Sadri Alışık ve eşi Çolpan İlhan’ın mezarı başında dua ederken, duygu dolu anlar yaşandı.



“SANAT SADRİ ALIŞIK’I HER ZAMAN YAŞATTI”


Duaların okunmasının arından yaptığı açıklama sırasında duygulanan Sadri Alışık’ın oğlu Kerem Alışık, “Bugün 21’inci yılında vefalı dostlarla, sevenleriyle beraber burada babamın doğum gününü anmaktan ve onu tekrar özlemle yad etmekten mutluluk duyuyorum. Sadri Alışık sanata bir hayat vermiş, sanatıyla yaşamış birisiydi. Sanatta onun altında kalmayarak bunun karşılığını verdi. Sanatta onu her zaman yaşattı. Bu gün ölümsüzlük mertebesinde yaşayan bir sanatçı haline geldi. Bizler önce annemle ben, sonra sadece ben bütün Sadri Alışık ailesi sadece buna aracılık ediyoruz. Sanat onu her zaman yaşatıyor ve bunu da görmek hakikaten mutluluk veriyor” dedi.



“GÖKYÜZÜNE SELAM GÖNDERMEK İÇİN HER 5 NİSANDA SADRİ ALIŞIK’IN ARACINI BURAYA GETİRİYORUZ


Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı 1957 model Chevrolet Belair marka aracı mezarına getiren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, “Türk sineması ve Türk tiyatrosunun çok önemli bir ismi olan sayın Sadri Alışık’ın 91’inci yaşını kutlamak için buraya geldik. Her 5 Nisan günü aile ile birlikte bizlerde burada olmaya çalışıyoruz. Burada olma nedenimiz, sayın Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı aracın bizim kulüp bünyesinde yer alan bir kişide olmasıdır. Bizde Sadri Abi’nin anısına gökyüzüne selam göndermek için her 5 Nisan günü buraya getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


(İHA)