Ypg Konusunda Gerçekleri Görmeye Başladılar

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son zamanlarda bazı dostlarımız da özelikle YPG konusunda gerçekleri görmeye başladılar. Tabii kolay kolay itiraf edemiyorlar. Burada da çelişkili görüşler geliyor. Bize farklı söylüyor, sonra başka yerde farklı söylüyorlar ama Türkiye'nin başından sona Suriye konusunda da terör konusunda da tutumu aynıdır' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son zamanlarda bazı dostlarımız da özelikle YPG konusunda gerçekleri görmeye başladılar. Tabii kolay kolay itiraf edemiyorlar. Burada da çelişkili görüşler geliyor. Bize farklı söylüyor, sonra başka yerde farklı söylüyorlar ama Türkiye’nin başından sona Suriye konusunda da terör konusunda da tutumu aynıdır” dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD)n düzenlemiş olduğu “Dış Politikada Neler Oluyor?” konulu toplantıya katıldı. Beyoğlun’da bulunan MÜSİAD merkezinde düzenlenen toplantıya, Bakan Çavuşoğu’nun yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve bir çok MÜSİAD üyesi katıldı.


Bakan Çavuşoğlu konuşmasına Ankara’da ki terör saldırısını lanetleyerek başladı. Çavuşoğlu, "Terör çirkin yüzünü bir kere daha göstermiştir. Terörle mücadele de kararlılığımızda ne kadar haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıkmıştır. Terör örgütleri arasında ayrım yapmadan her türlüyse mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Bizim için DAEŞ ne ise El Nusra da odur. PKK ne ise YPG de odur. DHKP-C de odur. Çünkü iç içe girmişler. Suriye’de ve Türkiye’de, Kuzey Irak’ta hain emellerine ulaşmak için birlikte hareket ediyorlar ama şunu bilmeliler terör bizi sindiremez. Kararlılıkla Türkiye’den terörü temizlemek için mücadelemizi tüm şehirlerde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Batılı ülkelerin terör konusundaki tutumunu çifte standart olarak nitelendiren Bakan Çavuşoğlu, “Ankara’da terör oldu tamam taziyeler, üzüntüler geliyor ama Paris’te olduğu zaman herkes Paris’e koşuyor. Yine İstanbul’da terör saldırısı oldu ve Alman vatandaşları hayatını kaybetti ama bu saldırı başka bir yerde olsaydı yine oraya koşulurdu. Dolayısıyla ’sana terör saldırısı olduğu zaman tamam üzülüyoruz ama bana olduğu zaman herkes koşmalı, herkes sahip çıkmalı’. Bu anlayış bir kere teröre hizmet ediyor. Nerede olursa olsun kimi hedef alırsa alsın kaynağı ne olursa olsun terörün her türlüsüne ve nerede yapılırsa o ülkeye yönelik dayanışmada da aynı samimiyeti göstermemiz lazım” diye konuştu.



“YPG KONUSUNDA GERÇEKLERİ GÖRMEYE BAŞLADILAR”


Çavuşoğlu terör örgütleri arasında ayrımın doğru olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Terör örgütü biriyle çatışıyor diye diğeri daha kötü o yüzden buna sempatimiz olsun diye bir anlayış olmaz. Son zamanlarda bazı dostlarımız da özelikle YPG konusunda gerçekleri görmeye başladılar. Tabi kolay kolay itiraf edemiyorlar. Burada da çelişkili görüşler geliyor. Bize farklı söylüyor, sonra başka yerde farklı söylüyorlar ama Türkiye’nin başından sona Suriye konusunda da terör konusunda da tutumu aynıdır”



“SUUDİ ARABİSTAN İLE GİZLİ BİR AJANDAMIZ YOK”


Konuşmasında Suudi Arabistan savaş uçaklarının İncirlik Üssü’nü kullanmalarına da değinen Bakan Çavuşoğlu, “Suriye’deki gerçekleri söylerken, diğer taraftan DAEŞ terör örgütü ile aktif bir şekilde mücadeleye katılıyoruz. Aktif mücadeleye katılmak için Türkiye’ye uçak gönderen ülkelere de yardımcı oluyoruz. Üstlerimizi açıyoruz. Nasıl Fransızlara, İngilizlere, Almanlara açtıysak Suudi Arabistan’dan gelecek uçaklara da açıyoruz. Şimdi bu ülkelerden uçak geldiği zaman tamam, neden Suudi Arabistan’dan uçak geliyor? Suudi Arabistan’da hepimizin ortak düşmanı terör örgütüyle mücadele edecek. DAEŞ’le mücadele için uçak gönderiyor bundan neden rahatsız oluyorsunuz? ’Türkiye ile Suudi Arabistan’ın gizli bir ajandası mı var?’ Yok, gizli bir ajandamız yok bizim. Hiçbir zaman olmadı, olmayacak da. Dolayısıyla DAEŞ’e karşı da YPG’ye karşı da, diğer terör örgütlerine karşı da mücadelemiz devam edecek ama kesin çözüm siyasi çözümdür. Suriye’de gerçek çözüm siyasi çözümdür” ifadelerini kullandı.



“İKİ ŞEYTANDAN BİRİSİNİ SEÇTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"


Rusya’nın Suriye’deki rolünü de değerlendiren Çaşvuoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Rusya ve rejim yine saldırılarını Münih’ten sonra da devam ettirdi. Çünkü şunu düşünüyorlar ’bu arazideki güç müzakerelere etki edecek yani arazide muhalefeti ne kadar yok edersek Esad ile DAEŞ’i baş başa bırakırız ve ondan sonra ülkelere hangisini seçeceksiniz? İki şeytandan birisini seçin’ Bunu oluşturmaya çalışıyorlar. Biz uluslararası camiayla ateşkesin sağlanması ve siyasi müzakerelerin başlaması için çaba sarf ediyoruz. En iyi çözüm siyasi çözümdür ve bir an önce Esad’ın uzaklaştırılmasıdır” dedi.


Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmanın ardından toplantı basına kaplı olarak devam etti.


(İHA)