ABD - İRAN GERİLİMİ ALTINI ETKİLEDİ

TAKİP ET

ABD Başkanı Trump, dünkü açıklamasında, İran'ın saldırıları ile ilgili olarak "Herhangi bir Amerikan askeri dünkü İran rejiminin saldırısında ölmedi. İran şu aşamada durulmuş görünüyor. Bu da tüm taraflar ve dünya için iyi bir şey" ifadelerinin ardından altın fiyatları sert düştü.


VAN GAZETESİ- ABD ile İran arasındaki gerilimin, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarıyla azalması pay piyasalarına rekor getirirken, emtia fiyatları geriledi. Altın geçen haftayı yükselişle kapatırken, Dün sabah saatlerinde İran'ın ABD'nin askeri üslerine saldırmasından sonra altın fiyatları düştü. Gram altın dün 310 lira seviyesine kadar yaklaşmıştı. Yeni güne de düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 altında 293,7 liradan işlem gördü. Kapalıçarşı'da  ise çeyrek altın 479 lira, cumhuriyet altını da 1.962 liradan satılma işlemini görüyor.  Altının ons fiyatı şu sıralarda 1.545 dolardan işlem görüyor. ABD veya İran'ın konuya ilişkin açıklamalarının yatırımcıların odağında olmaya devam edeceğine dikkati çeken analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.570 dolar, gram altında ise 298 liranın direnç konumunda olduğunu bildirdi.








VAN GAZETESİ

HABER: NURAY KAÇMAZ


abd - İran gerİlİmİ altini etkİledİ van haberleri van gazetesi abd başkanı trump abd iran altın fiyatları gerilim çeyrek altın yarım altın gram altın cumhuriyet altını kapalıçarşı emtia fiyatları saldırı