Ağzımızın tadı iyice kaçtı Şekere büyük zam

TAKİP ET

Şeker fiyatlarında büyük artış... Ayçiçek yağından sonra şimdi de şeker fiyatları gündemde. Şeker fiyatları piyasadaki fırsatçılar yüzünden kilosu 16 liraya kadar yükseldi.

Türkiye'de şeker denince akla ilk gelen Türk Şeker. Aslında Türk Şeker'de her şey normal. Fabrikadan şekerin kilosu 6 liraya veriliyor. Ancak spekülasyonlara göre şeker stokunun ağustos ayına kadar yeteceği konuşuluyor.


Bu durum da fırsatçıların işine yaradı. Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik de bu fırsatçıların oyununun detaylarını yazdı. İşte şeker fiyatlarının yükselmesinin sebebi...Şeker fiyatlarındaki artış tüm vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz haftalarda ayçiçek yağında yaşanan tedarik sıkıntısının bir benzeri bu günlerde de şekerde yaşanıyor.

Aslında Türkiye'deki şekerin üreticisi Türk Şeker fabrikasından şekerin kilo cinsinden çıkış fiyatı 6 lira. Ancak zincir marketler ve piyasadaki bazı fırsatçılar şeker fiyatlarını ciddi derecede yükseltiyor. Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik de şekerdeki bu oyunu bugünkü köşesinde yazdı.

Şeker fiyatlarındaki artış tüm vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz haftalarda ayçiçek yağında yaşanan tedarik sıkıntısının bir benzeri bu günlerde de şekerde yaşanıyor. Aslında Türkiye'deki şekerin üreticisi Türk Şeker fabrikasından şekerin kilo cinsinden çıkış fiyatı 6 lira. Ancak zincir marketler ve piyasadaki bazı fırsatçılar şeker fiyatlarını ciddi derecede yükseltiyor. Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik de şekerdeki bu oyunu bugünkü köşesinde yazdı.

İşte o yazı:

 Türkşeker’in ürettiği toz şekerin 50 kg’lık çuvalı, piyasada 700 – 720 TL civarında. O çuvalın fabrikadan çıkış fiyatıysa 300 TL. ‘Nasıl’ını anlatayım…

Türkiye’de şeker piyasasını belirleyen kurum Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. yani Türkşeker. Pancar alım fiyatını da Türkşeker belirliyor, şekerin toptan satış fiyatlarını da.

Türkşeker’in internet sitesini ( www. turkseker.gov.tr ) açıp ‘Fiyatlarımız’ başlığına tıkladığınızda ilk sırada ‘Kristal Şeker’ var. Bildiğimiz, en çok tüketilen, beyaz, toz şeker yani. Kristal Şeker’in (50 kg.lık polipropilen torbada) kilogram fiyatı KDV dahil 5 Lira 96 Kuruş.

Yani toz şekerin fabrika çıkış kilo fiyatı yaklaşık 6 lira. 50 kiloluk çuval, düz hesap 300 TL.























Kaynak: POSTA

şeker zam ayçicek yağı