AK PARTİ ÖZALP'TA
31 Mart Yerel Seçimlerine 25 gün gibi süre kalmışken AK Parti'nin Van teşkilatları Van'da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
AK Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri GÜLAÇAR öncülüğünde sabahın erken saatlerinde Özalp’ta başlayan yoğun ziyaretler gece geç saatlerde Tuşba’da tamamlandı. Özalp Belediye Başkan Adayı Şems Mahfuz Halid Kadirhanoğulları ve Özalp İlçe Teşkilatı ile birçok köyü ziyaret eden GÜLAÇAR ziyaretleri esnasında Türkiye gündemine ve 31 Mart seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.
“Bugün Van’ımızın en büyük ikinci ilçesi olan ilçelerinden biri olan Özalp’tayız. Özalp İlçe merkezinin yanı sıra, Sağmalı, Dorutay ve Boğazkesen köyü ile beraber birçok köyü ziyaret edip yüzlerce insanımızla bir araya geldik. Ziyaret ettiğimiz yerlerde Özap’ın kanaat önderleri ve muhtarları ile istişarelerde bulunurken kapı kapı dolaşıp insanımızla hasbihal etmeye gayret gösterdik. İran’a sınırı bulunan bu ilçemizin çok yüksek bir ticaret potansiyeli var. Lojistik anlamında bir hareket merkezi konuma gelebilecek bu güzel ilçemizde AK Belediyeciliğin kazanması hayati önem arz ediyor. Çünkü ancak AK Belediyecilik eliyle istikrar ve güven sağlanabilir. Yakın zamanda İran Büyükelçisi ve önceki zamanlarda da İran Parlamento Üyeleri ile bu konu da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Türkiye-İran Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı olarak yaptığımız her görüşme özelde sınır olan ilçelerimize genelde ise şehrimize ve ülkemize yönelik ekonomik iş birliği noktasında değerli adımlar atıyoruz. Bakınız Güney,Kuzey ve Batı sınırlarımızda var olan AK Belediyeciliğin komşuları ile ticari ilişkilerine. Özalp’ın kadim halkı bu ihtiyacın farkında ve temennimiz o ki Özalp’ta yapılan bu çalışmalar sonrası bu güzel ilçemiz AK Belediyecilik ile tanışacak.”
“Memleket İş Gönül İşi”
Gün boyu yaptığı ziyaretler ve daha önceki ziyaretlerle birlikte Özalp halkının yerel seçimlerde kendi ilçelerinde ve büyükşehirde tercihlerini AK Parti’den yana kullanacağını ifade eden Gülaçar, “Van’ımızın en büyük ikinci ilçesi olan Özalp’ımızda önceki yıllara nazaran AK Partiye daha güçlü bir destek gördüm. Buluştuğumuz her hemşehrimizden ilçede Mahfuz Halid kardeşimize büyükşehirde ise Necdet TAKVA kardeşimize destek vermeleri hususunda söz aldık.” açıklamalarında bulundu.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ının bugün yaptığı taahhütname şeklinde ki açıklamaları ile alakalı da konuşan Gülaçar;
“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın
Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğini, kentsel dönüşüm projelerini, şehirlerimizi hem deprem riskinden hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştirileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bizler çarpık yapılaşmanın bedelini; çok değil 8 yıl önce Erciş ve Van Merkez’de ağır ödedik. Devlet Başkanımızın bu açıklamaları tüm belediye başkan adaylarımızın vizyonudur.”
Kırsal ziyaretlerinin ardından ilçe merkezinde esnaf ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Gülaçar, Özalp dönüşü ise Tuşba ilçesi Seyrantepe Mahallesi Kaleci