Akköprü'de 8 gece konduyu yıktılar

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi, Akköprü'de 8 gece konduyu yıktı.

Büyükşehir Belediyesi, kentteki kaçak yapılaşma ile mücadeleyi sürdürüyor. İlgili daire başkanlıklarının koordinasyonunda Akköprü deresinde toplam 8 gecekonduya 775 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereği işlem yapıldı. Ekiplerin uyarılarına rağmen gece kondu sahiplerinin bir kısmının hala evlerini boşaltmaması üzerine Büyükşehir Belediyesi, bu şahıslara son kez süre tanıyarak yıkım işlemine boşaltılan 8 gece kondunun yıkımıyla başladı.

Yıkılan gece konuduların harfiyat atıkları şehir dışına taşınırken gece konuduların yeri yapımı devam eden park alanıyla birleştirilecek.  

Yaklaşık bir yıldır tebligatlarla kondu sahiplerini uyardıklarına dikkat çeken yetkililer, tapusu olmayan, ruhsatsız ve gerekli izinler alınmadan oldu bittiye getirilerek yapılan hiç bir yapıya yeni yönetim döneminde müsade edilmeyeceğini söyledi. 

Yetkililer ayrıca kondularda hala ikamet eden vatandaşların evlerinden söktükleri kapı, pencere, biriket ve diğer malzelemeri taşımaları için ücretsiz araç desteği sunduklarını da sözlerine ekledi.

Belediye yetkilileri kentte gecekondulaşma ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüleceğinide kaydetti.