Babadan Oğula Hacıoğlu >>van haber >> van haberleri >>van gazetesi

TAKİP ET

1995 yılında açılan Suvari Hacıoğlu Kebap salonu ilk olarak İbrahim Suvari bey tarafından kuruldu. İbrahim Suvari Bey 40 yıllık tecrübesiyle bugüne kadar ismini duyurmayı başardı. Sayın İbrahim Suvari Bey oğlu olan Sayın Cengiz Suvari Bey konuşurken kendisini ve babasını şöyle dile getirdi:

Öncelikle merhabalar…

“Kısa tanımlı ama çok geniş anlamı olan bir kavram olarak  çıkıyor karşımıza. Genelde “ Çalışma hayatı ile sağlık arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilimdir” diye tarif edilir. Dikkat ederseniz çalışanın sağlığı ile sınırlamıyor sadece. Ne demek şimdi bu? Diyor ki bir yerde insanlar çalışıyorsa, bedensel uğraşı varsa, bir şey üretiliyorsa, çeşitli besinler kullanılıyorsa, orada bir takım yoğunluk beklenir. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için bir sebep olmasına gerek yoktur. İnsanlar damak tatlarına göre yol alırlar… Bizlerde damak tatlarına en yakın gelen iş yerlerinden biriyiz. İnsanlar bizleri tercih ediyor… Bizlerde onlar için çaba sarf ediyoruz.  Sizlere biraz kendi hayatımdan, biraz babamın hayatından, birazda işletmem hakkında bilgi vermek istiyorum.

Suvari Hacıoğlu Kebapçısı 1995 yılında ilk olarak, Van Maraş Caddesinde kuruldu. Daha sonra halk tarafından büyük bir talep gördüğü için, ikinci şubesini İpekyolu İlçesinde ve üçüncü şubesini ise; Edremit yeni TOKİ girişinde açtı. Aslında biraz samimi konuşmak gerekirse;

Daha ilkokul yıllarında babamın yoğun emekleri sonucu bu iş hayatına atıldım. Babamın maddi sıkıntısını gördüğümde babama destek vermek en büyük görevimdi. Boş zamanlarımda lokantaya gidip babama yardım ediyordum. O zaman imkânlar oldukça yetersizdi. Her ailede olduğu gibi… Okulumdan çok iş hayatını seviyordum. Daha on üç on dört yaşalar arasındaydım. Okul derslerine bir türlü ısınamamıştım. Okulumu liseye kadar devam ettirebildim. O zamanın şartlarında, hem okula gidip hem çalışmak çok zor geliyordu. Bende iki seçimden birini yaptım. Ticaret hayatına atıldım. İnsanlarla diyalog kurmayı ve onlara hizmet etmeyi seviyordum. Bu yüzden çalışma noktasında kendime bir şeyler katıyordum. Çok yoruluyorum ama “her yorgunluğun bir ferahlığı vardır” diyerek, devam ediyordum. İş yerimizde oldukça zevkli günler ve mutlu anlar yaşamaya başladım. Tabi bu iş yerinde babam ile amcam ortaklardı. Yani Suvari Hacıoğlu 1995’ten bu yana başlamıştı. Amcam bazı sebeplerden dolayı ortaklıktan ayrıldı. Bu da bana yer açıldığını gösteriyordu. Bazen hayat farklı noktalarda farklı seçeneklerle gelir. Ya o seçenekler sizler için en iyisi olur ya da o seçenekler en kötüsü olur. Ben ise; hep iyi yönden devam ettim. Babamla yeni bir adım atmaya başladık. Şuan bile beraber adım atıyoruz. Beraber hedeflerimize koşuyoruz bu da bizleri daha doğru ve daha güçlü kılıyor.

 

2011 yılında İpekyolu şubemizi açtık. Tabi bu süreç içinde ben, on altı on yedi yaşlar arasındaydım.  İpekyolu şubemizi açtıktan sonra, kasiyer alanda kendimi geliştirmek istedim. Gelen müşterilerin hoş karşılanması, onlara istedikleri gibi sunum yapılması daha çok hoşuma gidiyordu. Artık bende kendi işimde ustaydım. Daha ilerisi için farklı projeler yapmak istiyorum. Mesela: Van’da hiç yapılmayan sunumları yapmak, müşteriye daha farklı bakış açısı kazandırmak ya da il dışındaki kahvaltı kültürünü Van’a taşımak en büyük projelerimin arasındadır. Bu işte müşteriye nasıl davranılacağı, nasıl hizmet verileceği ve nasıl sunum yapılacağı en büyük etkenlerimin arasındadır. Bunu da asla unutmamak gerekir. Lezzetler ve sunumlar birbirilerine bağlantılıdırlar… İyi hizmetler veremiyorsanız, o zaman iyi sonuçlar alamıyorsunuzdur. Babamın bana en büyük katkısından biri dürüstlük kavramıdır. İnsanlar, dürüst olduklarında başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bu sektörde bizleri taklit eden olmuştur. Eğer ki sizleri taklit eden varsa, o zaman en iyi yerdesiniz.

Kısaca anlatmak gerekirse;

Bu iş yeri kurulunca döner sermayemiz ya da yastık altında bırakılan paramız yoktu. Yoğun emeklerle uzun çabalarla ve müşteri memnuniyetiyle bu duruma geldik. Rabbime şükürler olsun. Bu iş yerlerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Yani yönetici benim ama son imza yetkisi babamındır. Van’da üç şubemiz vardır. İlk şubemiz Van Maraş caddesinde açıldı. İkinci şubemiz, Van İpekyolu İlçesinde açıldı. Üçüncü şubemiz ise Edremit’te açıldı. Bu durumu böyle analiz edebiliriz. 2013 yılında Maraş Caddesi popülerken, 2015 yılında İpekyolu ilçesi popülerdi. Şuan ise Edremit ilçesi popülerdir. Bizlerde bu hedeflerden yola çıktık çıkamaya devam ediyoruz. İş yerlerimizin büyüklüğünü böyle dile getirelim. En küçük iş yerimiz yüz yirmi metre karedir. En büyük iş yerimiz bin metre karedir. Toplam yetmiş beş personelimiz bizimle çalışmaktadır. Çoğu zaman il dışına paket servisimiz olmuştur ve oluyor da. Şehir içinde paket servislerimizde vardır. Yakında il dışına bayilikler vereceğiz. Amacımız; Türkiye’de lezzetimizi tattırmaktır.

 

Bu memleket nasıl mı?

Memleketimizi sevmeseydik 2011 yılında yaşanan depremde bırakıp giderdik. Sadece bu memleketi sahiplenmek gerekir. Bizler bu memleketi geçici gözüyle bakmamız gerekir. Yatırımlarımızı önce kendi ilimize yapmamız gerekir. İl dışında ev alıp, yaz aylarında memleketimize dönmemek gerekir. Ya tamamen gidelim. Ya da tamamen kalalım.

Sizlerle uzun uzun anlatmaya kalkarsam ne kelimeler ne de lezzetler biter. Eğer ki bizleri gerçekten tanımak istiyorsanız. Lezzetlerimizi de tatmalısınız. “dedi.