Bakan Berat Albayrak'tan çifte müjde

TAKİP ET

Kamu bankalarının esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini düşürdüğüne dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hazine desteğiyle 'faizin yüzde 0'a kadar ineceğini' söyledi. Albayrak, mobilyada da KDV'nin yüzde 8'e çekildiğini müjdeledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat AlbayrakÇanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ‘Çanakkale İş Dünyası Buluşması'nda mobilya ve tarım sektörü ile KOBİ'lere müjdeli haberler verdi.  Bakan Albayrak, en son sıfır konutlarda faiz oranlarını 0,99'dan 0,79'a çektiklerini belirterek, “İnşallah bugün de tarım ve turizm şehri Çanakkale'de güzel bir bilgiyi, müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Hazine sübvanse ediyor

Albayrak, şunları söyledi: “Malumunuz kamu bankalarımız, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdü. Bu şu demek halihazırda tarımsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki Hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından dolayı bu oran ortalama yüzde 5'in altına düşecek. Yüzde 6-7'ler değil artık yüzde 5, yüzde 4,5 hatta 0'a kadar inecek durumda. Özellikle tarımsal kredilerde yüzde 6'lık faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralığına gerileyeceğini buradan müjdelemek istiyorum.”

Çanakkale'de tarım ve sanayi yanında önemli oranda mobilyacılık sektörünün de öne çıktığını aktaran Albayrak, Kayseri'de geçen hafta mobilyacıların bir talepte bulunduğunu hatırlattı. Bakan Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ben buradan mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Kayseri'de söyledim. İhracatta da aynı şekilde oranda artış hedefi koymamız lazım. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansıyacak hem de inşallah ihracatı da bu manada üretimi de istihdamı da artıracağımızın sözünü Kayseri'de vermişlerdi. İnşallah bu güzel adımın mobilyacılık sektörümüze, ekonomimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Tımetürk

esnaf kredisi tarım kredisi müjde berat albayrak kdv hazine desteği