Belediyeyi 68 Milyon 350 bin TL'lik Borçla Devraldı.

TAKİP ET

TKP Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyeyi 68 milyon 350 bin TL'lik borçla devraldı.

TKP Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyeyi 68 milyon 350 bin TL’lik borçla devraldı. 

 

31 Mart seçimlerinde sandıktan galip çıkan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sabah saatlerinde mazbatasını aldıktan sonra belediyeyi devraldı. 

Maçoğlu’nun belediyeyi devralması öncesinde HDP İstanbul Milletvekili Dılşat Canbaz’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir destekçi grubu, belediye önünde bir araya geldi. Burada sloganlar eşliğinde halaylar çekildi. 

 ‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’ 

 

Belediye binası önünde açıklama yapan Maçoğlu, kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında tüm seçim vaatlerini hayata geçireceklerini söyledi.  Hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan bir bütün olarak çalışacaklarını söyleyen Maçoğlu, kentte bulunan tüm siyasi parti, sivil toplum kurumları ve halkla bir araya gelerek, kentte dair birlikte karar alacaklarını ifade etti. Maçoğlu, kuracakları Halk Meclisleri’nde birlikte çalışmak istediklerini belirttiği bütün dost kurumlardan katkı sunmalarını da istedi.

 

  

‘DBP’NİN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’

 

 Belediyeyi 68 milyon 350 bin TL borçla devraldıklarını duyuran Maçoğlu, bu konuda şunları söyledi: “Belediyede yapılan tüm çalışmaları özel bir ekiple araştırıp, inceleyeceğiz. Daha sonra tüm çalışmaları kamuoyuna deklere edip, belediye binasına asacağız. Kayyumun bütün çalışmalarını tek tek inceleyip, itirazlarımız olacak. Bırakılan borç bize geri adım attırmayacak. Belediye önünde kurulan bariyerleri bir an önce kaldıracağız. Belediyeyi halkın evi haline getireceğiz. Tutuklu bulunan DBP’li belediye esbaskanların bıraktığı yerden devam edeceğiz”