BURUN AMELİYATINA GİREN KIZ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

TAKİP ET

Gaziantep'te burun ameliyatı sonrası beyin kanaması geçirip 10 gün sonra yaşamını yitiren 17 yaşındaki Kübra ile ilgili düzenlenen Adli Tıp Kurumu raporunda, doktorun tıp kurallarına uymadığı ortaya çıktı.

Gaziantep'te burun ameliyatı sonrası uyanamaması üzerine beyin kanaması geçirdiği belirlenen, 10 gün sonra yaşamını yitiren 17 yaşındaki Kübra Özürberk ile ilgili düzenlenen Adli Tıp Kurumu raporunda, ameliyatı yapan doktorun uygulamalarının, tıp kurallarına uygun olmadığı kanaatine varıldı. Bu ropar ve ailenin daha önce yaptığı suç duyurusu üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında dava açılması bekleniyor.

Burnundaki kemik nedeniyle nefes almakta güçlük çeken Ümmet- Oya Özüberk çiftinin kızları Kübra'ya, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından, burundaki kıkırdakların alınması için 17 Ocak gününe ameliyat tarihi verildi. Genç kız, verilen tarihte girdiği ameliyat sonrası uyanamayınca yapılan tetkikler sonrasında beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alınan genç kız, 27 Ocak'ta yaşamını yitirdi.