Cankatar '' Van'da hizmetten öte gösterişle alakalı bir çalışma var."

TAKİP ET

Ak Parti Eski Van Milletvekili Aday Adayı Hayderi Cankatar seçim sonrası 27. Dönem milletvekillerini ve yeni sistemi değerlendirdi.

 

HABER MERKEZİ - Cankatar, “Bu seçim ülkemiz için çok önemli bir seçim çünkü; Erdoğan sadece Türkiye’deki insanların lideri değil, dünya Müslümanları için de bir lider olarak görülüyor. Seçime katılmamızın en büyük nedenlerinden biri de budur. Tuşba ilçesinde de böyle bir konuşma yapmıştım ve biraz yanlış anlamışlardı. Erdoğan’ı bir peygambere benzettiğimi iddia edenler oldu.

 Ben öyle bir şey demedim, sadece Sayın Başkanımızın Musa’yla firavun arasındaki mücadeleye benzer bir mücadele yaşadığını söyledim. Günümüz firavunları Amerika, İsrail gibi ülkeler ve ülkemiz için de onları baz alan ve destekleyen unsurları firavun olarak değerlendirdim ve onlara karşı duran sayın başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek verdim. Yani ben sadece mücadeleyi örnek vermiş oldum. Bunu düşünerek başkanımızın yanında yer alarak siyasete girmiş oldum.

Kendi şahsi düşüncem olarak bütün mücadeleyi Erdoğan’ın yaptığını ve teşkilatın bunun çok gerisinde kaldığını düşünüyorum hatta Van teşkilatında baya bir düzensizliklerin baya bir aksaklıkların, amatörce çalışmaların olduğunu gördüm. Bunun il yönetiminin yeni olması, seçilir seçilmez bir seçim ile karşı karşıya gelmesini hazırlıksız gibi görüyorum. Ama gerçekten teşkilatta çok özveriyle çalışan insanların olduğunu gördüm ve aynı zamanda İnsanlar arasındaki çekişmelerin çok yoğun olduğunu gördüm. Bu yaşandığı zaman, ister istemez teşkilatın doğru ve düzgün çalışmasını engelliyor…”

Cankatar, “Bizim ekibimiz gerçekten de iyi bir ekipti ve gerçekten de kendini bu ülkeye adamış insanlardı. Seçim sonrasında insanlar çoğu yerden beni aradılar ve bu üçüncü milletvekilinin benim sayemde geldiğini düşünüyorlar. Benim bir etkim olmuştur ama yüzde yüz benim vesilemle olmuş demiyorum. Bizim hedefimiz beş ve ya altıydı bu yüzden benim için bu bir başarı değildir. Bana göre teşkilat çok sıkıntılı bir teşkilattır çünkü her zaman eylemlerini Reisi kullanarak yapmışlardır.”

Cankatar, “Benim Van’da gördüğüm en büyük sıkıntılardan birisi, insanlarda bencilliğin çok olmasıdır. Bu bencillik her yerde var ama Van’da bu daha fazladır. Van’da hizmetten öte gösterişle alakalı bir çalışma var.”

Cankatar, “Halkımız çok geniş bir kitleye sahiptir bu kitlerin çoğu işsizdir ve Van’da bu işsizlik oranı çok daha fazladır. Van’da sanayi siteleri var ama burada onlar çok iş görmez dolayısıyla burada kooperatiflerin olması lazım. Bence her köyde kooperatifleşmeyle insanlar hem iş bulur hem de istihdam edilebilir. Ayrıca ekonomik olarak belli bir yere getirebilir. Bu şekilde birçok sıkıntı ortadan kalkar. Kooperatifleşmenin yanında sınır ticaretinin de getirilmesi ve İran’la olan ticaretin geliştirilmesi lazım. Bu Van ve çevre illere etkide bulunur. Ekonomik sorunlar çözüldüğü zaman kesinlikle diğer sorunlarda çözülmüş olur. “ konuşmalarını noktaladı.

VAN GAZETESİ HABER MERKEZİ

HABER: SEVDA YETKİN