Çarşamba her şey bir arada: Güveçte türlü

TAKİP ET

Yemekleri düşünmek, ne yiyeceğine, ne pişireceğine karar vermek dert değil zevk olmalı! Ama gelin görün ki bunu her gün yaşayınca insan sıkılmadan da edemiyor.

Şöyle en kolayından bir makarnayla mı geçiştirsem diyorsun, daha 2 gün önce yediğini hatırlayıp vazgeçiyorsun mesela ya da ev ahalisini sofrada memnun etmek için her gün en az 2 farklı çeşit yemek yapmakla uğraşıyorsun, yoruluyorsun... Daha da ne örnekler verirdik de anladınız siz bizi.

Sözün özü, her gün ne pişireceğini uzun uzun düşünmek zordur, biliriz. Bunu kolaylaştırmak için güçlerimizi birleştirelim diyoruz. Baklagilinden mevsim sebzelerine, etinden makarnasına biz sizin için her güne ayrı bir lezzet sığdırdık, haftayı birbirinden farklı, bazıları pratik, bazıları kallavi, bazılarıysa hafif yemeklerle doldurduk.

Size de akşama ne pişireceğinizi kara kara düşünmeyi bırakıp mutfağın yolunu tutmak düştü.

Anlaştıysak başlayalım! 

 

Çarşamba her şey bir arada: Güveçte türlü

 

Patlıcandan bamyaya kadar mevsimin en taze isimleri bir araya geldi, içlerine dana etinin girmesiyle en kallavi ana yemekleriyle yarışacak güce ulaştı. Hafta ortasında ondan güzeli olamazdı.

Aslında hem lezzetli hem de pratik bir tarif arayanlar güveçten şaşmasınlar. Çünkü hem sunumu heybetli hem de tadı efsane.

Üstelik sebzelerin etlerle buluşup lezzetlerine lezzet katmaları da bir diğer güzelliği. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri ilave ederek güveçlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Biz bu güveci bol proteinli haliyle servis ettik. Siz mevsimine göre taze sebzelerle güvecinizi doldurabilirsiniz.

Yanına bir de bulgur pilavı eklediniz mi sofranız tamamlanacak. Afiyetler olsun. 

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

 

Malzemeler

300 gram

dana kuşbaşı eti

2 adet

havuç

10 adet

arpacık soğan

7-8 adet

taze fasulye

1 adet

kabak

1 adet

patlıcan

5-6 adet

mantar

1 adet

patates

1 su bardağı

bamya

4 diş

sarımsak

1 yemek kaşığı

tereyağı

1 yemek kaşığı

zeytinyağı

Pişirme Önerisi

Dilerseniz tüm malzemeyi karıştırarak tencerede pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeyeleyerek fırınlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1.     Patates ve havuçları iri iri doğrayın.

2.     Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın.

3.     Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir kağıt havluyla topraklarından arındırın. Ardından dilim dilim kesin.

4.     taze fasulyeleri de 4-5 eşit parçaya bölün.

5.     Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bölmeyin.

6.     Bir tencerede yağı kızdırın. Etleri, havucu, bamyayı, patatesi, patlıcanı ve kabağı ekleyip hafif kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin. 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.

7.     Soğan ve sarımsakları ekleyin. Karışımın suyu kaynayınca ocaktan alın.

8.     Fırını 180 dereceye ayarlayın.

9.     Güveçlerin içine hazırladığız karışımdan dökün ve üzerine mantar ve taze fasulyeleri ekleyip yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

10. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Servis Önerisi

Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.